Boek
Nederlands

Het bloedbad

Luc Hanegreefs (auteur)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Bram en zijn vrienden gaan op onderzoek uit als echte vampiers het kasteel van de Vampiers Tegen Hun Zin willen veroveren. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
Het bloedbad
Auteur
Luc Hanegreefs
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2001
231 p.
Aantekening
Vervolg op : Vreemde blikken Wordt vervolgd door : Galgenaas
ISBN
90-76-90022-1

Besprekingen

De titel en de cover zetten de lezer direct op het verkeerde been, want ze doen regelrecht aan bloederige moordtoestanden denken. Het gaat wel degelijk om een bloedbad, maar pas op de laatste bladzijde verneem je de betekenis daarvan. Dat er in het vervolg op Vreemde blikken (2000) opnieuw spannende avonturen gebeuren, ligt voor de hand en omdat er zich op het einde weer andere raadsels aandienen, komt er beslist nog een deel. Omwille van de nauwe samenhang kan de lezer de volgorde best respecteren.

Op het eerste gezicht leven Bram en zijn vrienden Jomme en Mier, als jonge tieners in een doodnormale wereld, toch lopen daar speciale mensen rond. Er wonen vampiers, al moeten we ons daar geen dracula's bij voorstellen, want een plechtige verklaring verbiedt hun nog bloed uit mensen te zuigen. Ze hebben wel bloed, veel bloed nodig om fit te blijven en dat geldt ook voor de AV (Anonieme Vampiers) en de VTHZ (Vampiers Tegen Hun Zin), de zogenaamde half-vampiers, voor wie de bl…Lees verder
Als Bram te gast is bij een baron die zijn kasteel openstelt voor Vampiers Tegen Hun Zin (VTHZ), wil een harde kern van echte vampiers het kasteel veroveren omdat er zich volgens een legende een bloedbron bevindt. Bovendien hebben ze een hekel aan VTHZ-ers omdat zij ook bloed nodig hebben om te overleven. Bram en zijn vrienden gaan op onderzoek uit en zorgen ervoor dat VTHZ-ers en vampiers uiteindelijk in vrede kunnen samenleven. Er worden veel zaken uit het voorgaande deel 'Vreemde Blikken'* aangehaald en er zal, gezien het einde, nog een vervolg komen. Het verhaal zit boordevol met personen en gebeurtenissen waardoor de vaart en spanning erin blijft, maar je als lezer van de ene in de andere actie rolt. Gemakkelijke taalgebruik. Er is een politiek tintje: de strijd tussen de VHTZ-ers en de vampiers (hun leus: Eigen vampiers eerst). Geen illustraties; harde kaft met een foto van een bad met bloed. Griezeldetective voor kinderen vanaf ca. 10 jaar.