Boek
Nederlands

Proxima B

Luc Embrechts (auteur), Eric Bouwens (illustrator)
+1
Proxima B
×
Proxima B Proxima B
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Sam en Nick moeten de plannen van Eego, Isteria en Neuro dwarsbomen. Deze vreselijke uitvinders willen vanuit de ruimte de macht op aarde overnemen. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Uitvindingen
Titel
Proxima B
Auteur
Luc Embrechts
Illustrator
Eric Bouwens
Taal
Nederlands
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2017
182 p. : ill.
ISBN
9789059243958 (hardback)

Besprekingen

In dit avontuur uit de serie ‘Uitvinderszootje’ moeten Sam en haar vriendje Nick het opnieuw opnemen tegen de vreselijke uitvinders Eego, Neuro en Isteria. Zij zijn ontsnapt uit de gevangenis en willen, nu vanuit de ruimte, de macht op aarde overnemen. Sam en Nick doen er samen alles aan om de plannen van de uitvinders te dwarsbomen. Professor Mingus, Sams vader, en zijn butler Igor zijn door een geheimzinnige straling uitgeschakeld. De 25 hoofdstukken van het verhaal zijn voorzien van blauw-wit-zwarte, stripachtige illustraties die meestal een enkele en soms een dubbele pagina beslaan. Ze vullen de tekst aan en zijn grappig, mede door de overdreven mimiek van de personages. De tekst bevat veel dialoog en is komisch door de soms ongeloofwaardige en bijzondere situaties waarin de hoofdpersonen terechtkomen. Er gebeurt veel en dat maakt dat het verhaal vlot leest. De hoofdpersonen worden aan het begin van het verhaal voorgesteld in tekst en beeld. Dit vierde deel* is los te lezen van de…Lees verder

Over Luc Embrechts

Luc Embrechts (Wilrijk, 23 november 1964) is een Vlaams schrijver van jeugdboeken.

Biografie

Luc Embrechts werd in 1964 geboren in Wilrijk. Hij studeerde Latijns-Grieks aan het Sint-Ritacollege in Kontich en daarna Licentiaat Handelswetenschappen aan de Handelshogeschool in Antwerpen.

In 2003 werd bij uitgeverij Abimo het eerste boek van Embrechts uitgegeven, De Wachter van de Driehoek, deel 1 uit de Dir-Yak-fantasyreeks. In 2011 startte Embrechts met de Zootjesreeksen. Beide reeksen (Vampierzootje en Uitvinderszootje) bestaan uit vier boeken.

In 2008 won zijn boek De Stenen van Urû-Nog de "Karel Verleyen-jeugdboekenprijs" in de categorie 9-12 jaar, een prijs die door de kinderen zelf toegekend wordt. En in 2009 won De Beelden van Kasàr het "Bovenste Beste Kinderboek", eveneens in de categorie 9-12 jaar.

Bibliografie

Dir-…Lees verder op Wikipedia

Suggesties