Boek
Nederlands

De wraak van Perfidus

Luc Embrechts (auteur), Eric Bouwens (illustrator)
+1
De wraak van Perfidus
×
De wraak van Perfidus De wraak van Perfidus
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
In de brief die Lucas en Lotte van hun vriend Ludovicus ontvangen, staat een alarmerend bericht: de vampier Perfidus is ontsnapt en drie elitevampiers hebben zich bij hem aangesloten. Kunnen Lucas en Lotte hem beletten om wereldgrootmeester te worden?
Onderwerp
Vampiers
Titel
De wraak van Perfidus
Auteur
Luc Embrechts
Illustrator
Eric Bouwens
Taal
Nederlands
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2015 | Andere uitgaves
164 p. : ill.
ISBN
9789059329614 (hardback) 9789059247390 (ISBN sticker)

Besprekingen

Met een overzichtelijke bladspiegel en veel illustraties, zullen ook kinderen die weinig lezen gecharmeerd zijn van dit boek. Al is dit het vierde deel uit de reeks 'Vampierzootje'*, het is prima zelfstandig te lezen. De avonturen van twee kinderen die het met behulp van een troep vampiers op moeten nemen tegen een vampier die de wereld wil overnemen, is met veel humor in elkaar gezet. De vampiers zijn niet bepaald de meest snuggere types, waardoor ze in allerlei slapstick-situaties terechtkomen. Het thema wordt goed gebruikt, zonder dat het extreem eng of smerig wordt. Kleine deelverhaaltjes, een stortvloed aan grapjes en een vlot verhaal houden de aandacht ook vast van kinderen die minder geïnteresseerd zijn in lezen. De rood-zwarte illustraties zijn eigenzinnig, versterken het verhaal en zijn welkome onderbrekingen. Daarmee is dit leuke boek uitermate geschikt als voorleesboek voor de jongere kinderen en kan goed zelf gelezen worden door iets oudere kinderen, vanaf ca. 10 jaar.

Over Luc Embrechts

Luc Embrechts (Wilrijk, 23 november 1964) is een Vlaams schrijver van jeugdboeken.

Biografie

Luc Embrechts werd in 1964 geboren in Wilrijk. Hij studeerde Latijns-Grieks aan het Sint-Ritacollege in Kontich en daarna Licentiaat Handelswetenschappen aan de Handelshogeschool in Antwerpen.

In 2003 werd bij uitgeverij Abimo het eerste boek van Embrechts uitgegeven, De Wachter van de Driehoek, deel 1 uit de Dir-Yak-fantasyreeks. In 2011 startte Embrechts met de Zootjesreeksen. Beide reeksen (Vampierzootje en Uitvinderszootje) bestaan uit vier boeken.

In 2008 won zijn boek De Stenen van Urû-Nog de "Karel Verleyen-jeugdboekenprijs" in de categorie 9-12 jaar, een prijs die door de kinderen zelf toegekend wordt. En in 2009 won De Beelden van Kasàr het "Bovenste Beste Kinderboek", eveneens in de categorie 9-12 jaar.

Bibliografie

Dir-…Lees verder op Wikipedia

Suggesties