Boek
Nederlands

De vampiers strijken terug

Luc Embrechts (auteur), Eric Bouwens (illustrator)
+1
De vampiers strijken terug
×
De vampiers strijken terug De vampiers strijken terug
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Lucas en Lotte denken dat ze van de vampiers verlost zijn, maar dat blijkt niet het geval. Ze gaan op zoek naar hun schuilplaats in Transsylvanië. Daar moeten de kinderen tot hun uiterste gaan om vampier Perfidus te stoppen. Gelukkig stuntelen de vampiers erop los.
Onderwerp
Vampiers
Titel
De vampiers strijken terug
Auteur
Luc Embrechts
Illustrator
Eric Bouwens
Taal
Nederlands
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2012
185 p. : ill.
ISBN
9789059328327 (hardback)

Besprekingen

De vampiers strijken terug is het derde en waarschijnlijk laatste boek van de knotsgekke reeks 'Vampierzootje'. Om het verhaal te vatten, is het niet noodzakelijk om de voorgaande delen gelezen te hebben. Een korte samenvatting van elk deel wordt vooraan het boek gegeven, zodat de lezer gemakkelijk kan aansluiten.
In deze reeks volgt de lezer een bende vampiers die zo dom zijn dat ze er maar niet in slagen om de opdrachten van hun leider Perfidus uit te voeren. Hij wil graag de kinderen Lucas en Lotte uitschakelen, omdat ze telkens zijn plannen verijdelen. Gelukkig krijgen de twee ook wat hulp van Ludovicus. Deze gewezen vampier staat aan hun kant en kent heel wat geheimen om de andere vampiers te bestrijden. Deze keer reizen ze zelfs naar Transsylvanië om de schuilplaats van de vampierbende te ontdekken. Gelukkig maken de vampiers er weer een echt zootje van: de ene idiote blunder volgt de andere op. Dit blijft natuurlijk nooit ongestraft. De vampiers maken kennis met st…Lees verder
Het derde (los te lezen) deel van de serie 'Vampierzootje'*. Voorin worden de eerste twee delen samengevat. Net als in de vorige twee delen zijn de hoofdpersonages de mensenkinderen Lucas en Lotte, de goedaardige (alleen schapenbloed met kaneel drinkende) vampier Ludovicus en de stuntelende vampiers (met deze keer een vrouwelijke vampier met de toepasselijke naam Maladiva), waarmee zij de strijd weer aangaan. De avonturen spelen zich deze keer af in Transsylvanië, de bakermat van het vampirisme. De tekst op een kleine bladspiegel wordt ondersteund door veel zwart-wittekeningen met als steunkleur rood. Het taalgebruik is zeer beeldend door het gebruik van veel bijvoeglijk naamwoorden en beeldspraak. Technisch en inhoudelijk is de tekst goed te lezen door kinderen vanaf ca. 10 jaar en door de grapjes met de namen ook leuk om voor te lezen door volwassenen.

Over Luc Embrechts

Luc Embrechts (Wilrijk, 23 november 1964) is een Vlaams schrijver van jeugdboeken.

Biografie

Luc Embrechts werd in 1964 geboren in Wilrijk. Hij studeerde Latijns-Grieks aan het Sint-Ritacollege in Kontich en daarna Licentiaat Handelswetenschappen aan de Handelshogeschool in Antwerpen.

In 2003 werd bij uitgeverij Abimo het eerste boek van Embrechts uitgegeven, De Wachter van de Driehoek, deel 1 uit de Dir-Yak-fantasyreeks. In 2011 startte Embrechts met de Zootjesreeksen. Beide reeksen (Vampierzootje en Uitvinderszootje) bestaan uit vier boeken.

In 2008 won zijn boek De Stenen van Urû-Nog de "Karel Verleyen-jeugdboekenprijs" in de categorie 9-12 jaar, een prijs die door de kinderen zelf toegekend wordt. En in 2009 won De Beelden van Kasàr het "Bovenste Beste Kinderboek", eveneens in de categorie 9-12 jaar.

Bibliografie

Dir-…Lees verder op Wikipedia

Suggesties