Boek
Nederlands

Aquasfeer X56A

Luc Embrechts (auteur), Eric Bouwens (illustrator)
+1
Aquasfeer X56A
×
Aquasfeer X56A Aquasfeer X56A
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De vader van Sam, professor Mingus, is ontvoerd. Sam en Nick weten hem op te sporen en staan voor de moeilijke taak om hem te bevrijden. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Uitvindingen
Titel
Aquasfeer X56A
Auteur
Luc Embrechts
Illustrator
Eric Bouwens
Taal
Nederlands
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2015
160 p. : ill.
ISBN
9789462343962 (hardback)

Besprekingen

Uitvindersdochter Sam en haar vriendje Nick worden bij haar thuis aangevallen door drones die verdovende pijltjes afschieten. Na die aanval, waaraan ze kunnen ontsnappen, ontdekken ze dat Sams vader op soortgelijke wijze is ontvoerd. Sam en Nick gaan samen op onderzoek uit. Er blijken drie slechte, hen welbekende, uitvinders achter de ontvoeringen te zitten. Zij hebben professor Mingus nodig om hun snode plannen uit te voeren. En Sam om hem te dwingen voor hen te werken. Behalve Sam en Nick is ook de Generaal met zijn Alfa’s (elitesoldaten) op zoek naar professor Mingus om de slechte uitvinders op te sporen. Fantasierijk actieverhaal dat vlot leest. Er vloeit nogal wat bloed en het ene na het andere ongeloofwaardige voorval doet zich voor. In het fotoalbum worden alle hoofdpersonen voorgesteld. Het boek bevat veel blauw-zwarte, cartooneske illustraties. Twee deel in de serie 'Uitvinderszootje'*. Op de omslag worden de drie slechte uitvinders aangevallen door wilde katten. Geschikt voo…Lees verder

Over Luc Embrechts

Luc Embrechts (Wilrijk, 23 november 1964) is een Vlaams schrijver van jeugdboeken.

Biografie

Luc Embrechts werd in 1964 geboren in Wilrijk. Hij studeerde Latijns-Grieks aan het Sint-Ritacollege in Kontich en daarna Licentiaat Handelswetenschappen aan de Handelshogeschool in Antwerpen.

In 2003 werd bij uitgeverij Abimo het eerste boek van Embrechts uitgegeven, De Wachter van de Driehoek, deel 1 uit de Dir-Yak-fantasyreeks. In 2011 startte Embrechts met de Zootjesreeksen. Beide reeksen (Vampierzootje en Uitvinderszootje) bestaan uit vier boeken.

In 2008 won zijn boek De Stenen van Urû-Nog de "Karel Verleyen-jeugdboekenprijs" in de categorie 9-12 jaar, een prijs die door de kinderen zelf toegekend wordt. En in 2009 won De Beelden van Kasàr het "Bovenste Beste Kinderboek", eveneens in de categorie 9-12 jaar.

Bibliografie

Dir-…Lees verder op Wikipedia

Suggesties