Boek
Nederlands

Vuur in het bos

Lida Dijkstra (auteur), Ina Hallemans (illustrator)
+1
Vuur in het bos
×
Vuur in het bos Vuur in het bos

Vuur in het bos

Lida Dijkstra (auteur), Ina Hallemans (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Lif is druk aan het werk. Ze zaagt, hakt en knutselt. Na een week is het zover. Ze laat haar uitvinding zien aan de anderen: de bol. De bol is een supervoertuig met heel veel snufjes en trucjes. Als het bos in brand staat, kan Lif meteen laten zien hoe handig die bol wel niet is.
Onderwerp
Vuur
Extra onderwerp
AVI 1
Leesniveau
AVI Start, AVI 1
Titel
Vuur in het bos
Auteur
Lida Dijkstra
Illustrator
Ina Hallemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, copyright 2020
27 p. : ill.
ISBN
9789020677997 (hardback)

Over Lida Dijkstra

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Ldijkstra

Lida Dijkstra (Alida Wietske Dijkstra) (Heerenveen, 16 juli 1961) is een Nederlands auteur van kinder- en jeugdboeken. Ze heeft ook enkele titels voor volwassenen op haar naam staan en schrijft ook educatief materiaal.

Biografie

Dijkstra groeide op in Scharsterbrug en verhuisde op haar achttiende naar Leiden om de Reinwardt Academie, een H.B.O. voor museummedewerkers, te volgen. Daarna studeerde ze Kunstgeschiedenis en archeologie aan de Rijksuniversiteit van Leiden, met als specialisatie kunstnijverheid. Ze gaf in haar studietijd rondleidingen in Stedelijk Museum de Lakenhal en was studentassistent in de diatheek van het Kunsthistorische Instituut.

Tussen 1986 en 1989 werkte ze bij de stichting Monument van de Maand, daarna werd ze conservator in Museum Joure. Na de geboorte van dochter Ingeborg in 1992, legde ze zich toe op schrijven. In 1994 debuteerde ze met het Friestalige kinderboek Sjoerd Stiensma syn rei…Lees verder op Wikipedia

Suggesties