Boek
Nederlands

De zin van een kind

Leen Dendievel (auteur)

De zin van een kind

Persoonlijk getinte beschouwing over de keuze om geen kinderen te willen.
Titel
De zin van een kind
Auteur
Leen Dendievel
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Horizon, 2023
271 p. : ill.
ISBN
9789464104479 (paperback)

Besprekingen

Een boek over de keus om geen kinderen te willen. De veertigjarige Dendievel weet inmiddels zeker dat ze geen kinderen wil. Het boek is geen pleidooi voor een kindvrij leven, maar een onderzoek naar de vrijheid van keuze. Ze streeft naar begrip voor beide opties - het hebben van kinderen en het kindvrij blijven - en roept op tot nadenken voordat een beslissing wordt genomen. Het boek is bedoeld voor ouders die de keuze om kindvrij te blijven willen begrijpen, voor degenen die twijfelen of bevestiging zoeken, en voor degenen die geen moeder of vader kunnen of willen zijn en op een andere manier moederen of vaderen. Het laat zien dat een leven zonder kinderen evenveel waard kan zijn als met. Invoelend, persoonlijk en toegankelijk geschreven. Met een terugkerende simpele lijnillustratie van een zwangere vrouw. Leen Dendievel (Kortrijk, 1983) is een Belgische schrijver, acteur en uitvoerend kunstenaar. Ze schreef een klein aantal boeken.

Over Leen Dendievel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Filip Naudts

Leen Dendievel (Kortrijk, 1 december 1983) is een Belgisch actrice en schrijfster. Ze is vooral bekend voor haar vaste rollen in Thuis en Spring.

Levensloop en carrière

Dendievel studeerde Woordkunst-Drama aan de Academie voor Schone Kunsten in Brugge. In het hoger onderwijs studeerde ze Dramatische Kunsten (met optie Woordkunst) aan het Lemmensinstituut en Assistentie Psychologie aan de Plantijn Hogeschool. Tevens genoot ze van een lerarenopleiding in Kortrijk.

Leen Dendievel speelde vaste rollen in tv-series zoals Uit het leven gegrepen: 16+ (Fien, seizoenen 1,2 & 3), Spring (Stefanie, seizoen 5&6) en Emma (Stella). Vanaf 2016 speelt ze de rol van transgender Kaat Bomans in de soap Thuis. Ze vertolkte verder nog gastrollen in onder meer De Kotmadam, Zone Stad, LouisLouise, David, Da…Lees verder op Wikipedia