Boek Nederlands

Waar denk je aan?

Laurent Moreau (auteur), Willy Van Doorselaer (vertaler)

Waar denk je aan?

Laurent Moreau (auteur), Willy Van Doorselaer (vertaler)
  • Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Een geschenkboek over grote en kleine gevoelens en verlangensOpen de flappen en treed binnen in de gedachten, de verlangens en de fantasie van de personages. Poëtische portretten van doodgewone mensen in de straat. Aan de buitenkant zie je niet altijd wat er omgaat in hun hoofd. Zowel positieve als negatieve gedachten komen aan bod: van verliefdheid tot jaloezie, van geluk tot woede en van zin in
Onderwerp
Gevoelens Denken
Titel
Waar denk je aan?
Auteur
Laurent Moreau
Vertaler
Willy Van Doorselaer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
A quoi penses-tu?
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2012
[40] p. : ill.
ISBN
9789401403368 (hardback)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Waar denk je aan?

Waar denk je aan? Wat gaat er in je hoofd om? Dit wordt uitgewerkt in dit leuke flapjesboek. Per pagina krijg je de kans om achter de flap in het hoofd van een personage te kijken. Eén zin vertelt je op voorhand waar ze aan denken, van dromen, … Aan jou om te beoordelen of de tekening het gevoel juist weergeeft.
Op de laatste dubbele pagina lopen alle personages rond in hun stad. Dat is een leuke zoekplaat. Een afsluiter om over na te denken.
De tekeningen geven de gevoelens op een originele manier weer. Toffe speciale tekeningen. Mij spreekt het aan, maar of kinderen het boek zelf uit een boekenrek gaan nemen? Gaat dit als cadeau verkocht worden?
Tijdens het lezen kreeg ik meteen het idee om dit later in mijn klas (een vijfde leerjaar) te gebruiken. Een goede combinatie om al muzisch te filosoferen met kinderen. Het boek wordt aangeraden voor jonge kinderen, als prentenboek. Ik vind het alleszins een boek dat zeker met oudere kinderen kan gelezen en verkend worden. …Lees verder