Strip
Nederlands

De kindertijd van een Galliër

Laurent Libessart (illustrator), Marc Bourgne (scenarist), Jacques Martin (naar het werk van)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Genre:
In 58 v.C., net voor de Gallische oorlog, wordt het leven van Alex, de zoon van Astorix, overhoop gegooid. Na een zorgeloze kindertijd heeft hij nu de leeftijd bereikt waarop een Galliër zijn opvoeding moet voltooien. Hij  moet binnenkort zijn vader, het dappere stamhoofd, zijn moeder en zijn grote zus Alexia achterlaten. Maar zijn uitgestippelde levensplan krijgt een onverwachte wending door een
Onderwerp
Galliërs
Titel
De kindertijd van een Galliër
Illustrator
Laurent Libessart
Scenarist
Marc Bourgne
Naar het werk van
Jacques Martin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Uitgever
[Brussel]: Casterman, 2019
48 p., [8] p. historisch dossier : ill.
ISBN
9789030373988 (paperback)

Besprekingen

Historisch stripverhaal. Gallië, 58 v. Chr. Alex, zoon van het stamhoofd Astorix, bereikt de leeftijd dat hij het huis uit moet om elders te worden opgevoed. Hij kiest voor het huis van zijn oom Omnios, waar zijn grote neef Vanic hem leert zwaardvechten. Dat zal hem nog van pas komen. Astorix zit in een moeilijke positie: zijn stam de Aedui in het huidige Bourgondië wordt bedreigd, eerst door Germanen en later door de Helveti, die een nieuw woongebied zoeken. Hij wil de Romeinen bescherming vragen, maar is tegelijk bevreesd voor de Romeinse expansiedrang. In deze moeilijke situatie zien Alderic en druïde Ansila een kans om Astorix uit te schakelen en de macht over te nemen. Zij suggereren de Romeinse bevelhebber Honorus Graccus dat Astorix de kant van de Helveti zou hebben gekozen. Maar zij vinden Alex op hun pad, die de dochter van Graccus, Flavia, heeft gered en pro-Romeins is. In manga-stijl getekend, ingekleurd stripverhaal met grote aandacht voor de historische achtergrond. Gemid…Lees verder

Over Laurent Libessart

Laurent Libessart (Frankrijk, 7 november 1978) is een Frans stripauteur.

Carrière

Op 15-jarige leeftijd publiceerde Libessart zijn eerste strip getiteld Les légendes de la Marie Groëtte naar een scenario van Jacques Messiant. Daarna maakte hij onder meer boekillustraties en korte reclamestrips.

Libessart studeerde toegepaste kunsten in Roubaix.

Van 2005 tot 2008 tekende hij de historische stripreeks Le Casque d'Agris op scenario van Silvio Luccisiano. In 2011 volgde hij Thierry Labrosse op als tekenaar voor de reeks Moréa, geschreven door Scotch Arleston. Hiernaast tekende hij nog strips voor bijvoorbeeld het Leger des Heils, maar ook komische strips onder het pseudoniem Trass'Bill.

In 2019 werd een nieuwe spin-off van de reeks Alex gelanceerd, getiteld De jeugd van Alex, die door Libessart wordt getekend op scenario van Marc Bourgne.

Ex…Lees verder op Wikipedia