Boek
Nederlands

Tot voorbij de regenboog : troostboek bij rouw en verdriet

Kathleen Amant (auteur)

Tot voorbij de regenboog : troostboek bij rouw en verdriet

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
De papa van Léon is doodgegaan. Hij gaat hem zoeken bij de regenboog. Met grote illustraties in heldere kleuren en tips en informatie voor volwassenen over rouw(verwerking). Om met kinderen te praten over rouw en verdriet. Vanaf ca. 3 t/m 5 jaar.
Onderwerp
Rouwproces
Titel
Tot voorbij de regenboog : troostboek bij rouw en verdriet / [tekst en illustraties] Kathleen Amant
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
[België]: Hocus Pocus, 2019
[28] p. : ill.
ISBN
9789081800945 (hardback)

Besprekingen

Léon ziet een regenboog en hij denkt dat hij daar zijn overleden vader kan vinden. Hij fietst en fietst tot hij bij een grote rivier komt. Een konijntje vertelt aan Léon dat alleen blauwe vogels bij de regenboog kunnen komen; die nemen daar vandaan trooststenen mee. Ook Léon krijgt er een. Nog meer kinderen die iemand missen, komen bij de rivier. Het konijntje en de trooststeen helpen Leon bij zijn verdriet. Dit grote prentenboek (32 cm) wil het onderwerp dood, rouw en verdriet bij jonge kinderen bespreekbaar maken. De kleurige illustraties over twee pagina’s zijn in dezelfde stijl gemaakt als van de bekende reeks prentenboeken over Anna, met zwartomlijnde eenvoudige figuren. Achterin staan drie pagina’s voor ouders en opvoeders met informatie die heel bruikbaar is om een overlijden en rouw met kinderen te verwerken. Daarin staat onder andere dat de dood definitief is en dat kinderen behoefte hebben aan realiteit. Het idee van dode geliefden achter de regenboog en vogels met troostste…Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia