Boek
Nederlands

Anna zorgt voor de vogels

Kathleen Amant (auteur)
+1
Anna zorgt voor de vogels
×
Anna zorgt voor de vogels Anna zorgt voor de vogels

Anna zorgt voor de vogels

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Wanneer het weer kouder wordt, gaat Anna met haar papa de vogeltjes voeren. Vierkant prentenboek met paginagrote gekleurde platen. Voor kinderen vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Winter, Vogels
Titel
Anna zorgt voor de vogels / [tekst en illustraties] Kathleen Amant
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789044850154 (hardback)

Besprekingen

Nagenoeg vierkant prentenboek met harde kaft en afgeronde hoeken. Anne is de hoofdpersoon en in dit liefdevolle prentenboek wordt elke dag gezorgd voor de vogels in de tuin. Heel precies wordt verteld hoe Anna dit aanpakt: voer – water – vetbollen – vogelpindakaas – stukjes appel – vogelhuisje – eten in de boom hangen. Het is genieten geblazen als de vogels komen eten en om dit vanachter het raam te mogen aanschouwen. Het boek eindigt met realistische vogelgeluiden van merel, roodborstje, meesje, kraai, mus en duif (te benaderen via QR-code). Herkenbaar verteld verhaal - links staat de tekst in vier tot zes eenvoudige en begrijpelijke zinnen en rechts illustreert een paginagrote, gekleurde plaat (glad papier; techniek: klare lijn, felle kleuren, verf) de passage uit het verhaal. Anna is inmiddels een rolmodel voor duizenden peuters en kleuters. Mooi vormgegeven deeltje over een herkenbaar onderwerp. Prima prijs-kwaliteit verhouding; van de hand van een auteur / illustratrice die al ve…Lees verder

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia

Suggesties