Boek
Nederlands

Anna zegt dank je wel

Kathleen Amant (auteur)
+1
Anna zegt dank je wel
×
Anna zegt dank je wel Anna zegt dank je wel

Anna zegt dank je wel

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Anna heeft twee toverwoorden geleerd: alsjeblieft en dankjewel. Nu kan ze die woorden overal toepassen. Wat zegt ze bijvoorbeeld als ze bij de slager een plakje worst krijgt? Prentenboek met kleurige illustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Etiquette, Beleefd zijn
Titel
Anna zegt dank je wel
Auteur
Kathleen Amant
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Clavis, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789044845402 (hardback)

Besprekingen

Kathleen Amant (1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Anna is een van haar bekendste figuren en speelt de hoofdrol in meer dan vijftig boeken*. In dit boek heeft Anna twee toverwoorden geleerd: 'alsjeblieft' en 'dankjewel'. Ze merkt dat mensen blij worden wanneer ze die woorden gebruikt. Er komen allerlei situaties langs waarbij Anna de beleefdheidsvormen toepast. Bijvoorbeeld als ze bij de slager een plakje worst krijgt, of van de buurman een lekkere peer. De tekst in korte zinnen is eenvoudig van stijl. De paginagrote illustraties zijn eenvoudig en kleurig. De situaties zijn herkenbaar weergegeven. Tekst (links) en afbeeldingen (rechts) zijn gedrukt op stevig glanzend papier. Dit deeltje uit de uitgebreide serie educatieve prentenboekjes over Anna is geschikt om in een peuterspeelzaal het onderwerp respect of beleefdheid te bespreken. Prentenboek met afgeronde hoeken. Vanaf ca. 3 jaar.

Over Kathleen Amant

Kathleen Amant (Aalst, 1969) is auteur en illustrator van prentenboeken voor peuters en kleuters. Kathleen studeerde Toegepaste Kunsten, en ging daarna aan de slag als vormgever bij Het Nieuwsblad. Na de geboorte van haar zoon werd ze zelfstandig graficus en illustrator.

Bibliografie

In 2000 begon een samenwerking met Kind en Gezin. Deze samenwerking duurde tien jaar. Vele Vlaamse gezinnen leerden zo de tekenstijl van Amant kennen.

In 2004 debuteerde ze met twee peuterboeken over het ondernemende en ondeugende meisje Anna (Clavis Uitgeverij). Ondertussen zijn er in de Anna-reeks een dertigtal boekjes verschenen, allemaal in de leefwereld van de kleuter: 'Anna op de boerderij', 'Anna en de zomer', 'Anna en haar lieve papa', 'Op je potje, Konijn', 'Anna gooit haar tutjes weg', 'Anna ruimt op', etc. De reeks werd ook in Denemarken, Frankrijk, Canada, Zwitserland, Zuid-Korea, Italië, Spanje, Amerika, China en Australi…Lees verder op Wikipedia