De verloren prins

Julie Kagawa (auteur), Angelique Verheijen (vertaler)
Ethan Chase (17, ik-figuur) is de broer van Meghan, koningin van het IJzerrijk. Hij raakt samen met zijn vriendin betrokken bij een dreiging van een nieuw soort gevaarlijke fae. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De verloren prins
Auteur
Julie Kagawa
Vertaler
Angelique Verheijen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The lost prince
Uitgever
Amsterdam: Harlequin Holland, 2014
414 p.
ISBN
9789034754134 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Ethan Chase (17, ik-figuur) is als kind ontvoerd naar Nimmernimmer, de magische wereld van de fae. In onze wereld is hij een onaangepaste puber die iedereen op een afstand houdt. Hij kan de wonderlijke wezens zoals pixies en trollen zien, maar weet dat hij ze moet mijden. Nooit iets beloven aan een fae en nooit een gunst van hen vragen, alleen zo kan hij zijn familie beschermen. Ethan gaat naar (alweer) een andere school. Ondanks zijn botheid heeft de populaire Kenzie interesse in hem. Ze houdt vol en wordt daardoor betrokken bij een dreiging van een nieuw soort gevaarlijke fae. Ethan en Kenzie zoeken hulp en moeten naar Nimmernimmer waar de zus van Ethan woont: Meghan de IJzerkoningin. Bekenden uit 'The Iron Fey'- serie komen terug zoals Grimalkin de kat, die boven de partijen staat en van iedereen een gunst tegoed heeft. Door het beeldende taalgebruik ziet de lezer het verhaal gebeuren en Ethan en Kenzie gaan als personen voor hen leven. Prettig leesbaar boek en eerste deel van een …Lees verder

Over Julie Kagawa

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Rhododendrites

Julie Kagawa (Sacramento (Californië), 12 oktober 1982) is een Amerikaans schrijfster. Ze schrijft boeken in de categorie Young Adult.

Ze schreef onder meer de Iron Fey-serie (Nederlands: IJzerfae). De originele serie bevat vier boeken: The Iron King (De IJzerkoning), The Iron Daughter (De IJzerprinses), The Iron Queen (De IJzerkoningin) en The Iron Knight (De IJzerprins).

Bibliografie

Suggesties