De ijzerprins

Julie Kagawa (auteur), Angelique Verheijen (vertaler)
+1
De ijzerprins
×
De ijzerprins De ijzerprins
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Prins Ash (ik-figuur) wil mens worden om voor altijd bij zijn grote liefde Meghan te kunnen zijn. Daarom onderneemt hij de zware tocht naar het Einde van de Wereld, om een ziel te verdienen. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De ijzerprins
Auteur
Julie Kagawa
Vertaler
Angelique Verheijen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The iron knight
Uitgever
Amsterdam: Harlequin Holland, 2013
382 p.
ISBN
9789034755889 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Prins Ash (ik-figuur) wil mens worden om voor altijd bij zijn grote liefde Meghan, Koningin van het IJzerrijk, te kunnen zijn. Ash is een Fae en ijzer is dodelijk voor hem. Samen met oude bekenden Puck en Grimalkin de kat onderneemt hij een reis naar het Einde van de Wereld om een ziel te verdienen. Tot Ash' verbijstering blijkt zijn eerste liefde Ariella nog in leven. Zij gaat mee op de avontuurlijke reis door het onherbergzame Wyldwoud. Ze volgen de woeste Dromenrivier, die alle dromen en nachtmerries van mensen meeneemt. Voordat Ash zijn ziel kan opeisen moet hij ervaren wat menselijke zwakte, een geweten en sterfelijkheid zijn. Ash vertelt over zijn afwisselende en avontuurlijke tocht. Het verhaal heeft vaart en is verrassend door de wonderlijke wezens en gebeurtenissen. De auteur is er weer in geslaagd om deze wereld op een beeldende manier te beschrijven. Dit goed leesbare verhaal, met de nodige humor in de vorm van gekibbel tussen de verhaalpersonen, is het vierde deel en een m…Lees verder

Over Julie Kagawa

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Rhododendrites

Julie Kagawa (Sacramento (Californië), 12 oktober 1982) is een Amerikaans schrijfster. Ze schrijft boeken in de categorie Young Adult.

Ze schreef onder meer de Iron Fey-serie (Nederlands: IJzerfae). De originele serie bevat vier boeken: The Iron King (De IJzerkoning), The Iron Daughter (De IJzerprinses), The Iron Queen (De IJzerkoningin) en The Iron Knight (De IJzerprins).

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia

Suggesties