De ijzerkoningin

Julie Kagawa (auteur), Angelique Verheijen (vertaler)
+1
De ijzerkoningin
×
De ijzerkoningin De ijzerkoningin
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Meghan (ik-figuur) woont samen met haar grote liefde Ash in de mensenwereld. Zijn thuisland Nimmernimmer wordt bedreigd door het IJzerrijk. Alleen Meghan kan het gevaar afwenden. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De ijzerkoningin
Auteur
Julie Kagawa
Vertaler
Angelique Verheijen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The iron queen
Uitgever
Amsterdam: Harlequin Holland, 2013 | Andere uitgaven
383 p.
ISBN
9789034755865 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Meghan (ik-figuur) heeft haar pleegvader teruggevonden. Ze woont met hem in de mensenwereld, samen met haar grote liefde Ash, de prins uit Winterland, en Robin Goodfellow uit Zomerland. Nimmernimmer, het thuisland van Ash en Robin, dreigt vernietigd te worden door het IJzerrijk. Alleen Meghan kan het gevaar afwenden en haar biologische vader, Oberon, de koning van Zomerland, roept haar hulp in. Meghan wil de strijd tegen de IJzerkoning aangaan, maar heeft ze wel voldoende kracht daarvoor? En kunnen Ash en Robin haar wel helpen, want zij zijn allergisch voor ijzer. Dit derde deel in de serie ‘The iron fey’* is minder een pleidooi voor de fantasie dan de vorige twee delen. Het accent ligt in dit verhaal op de liefde tussen Meghan en Ash en de strijd tegen het IJzerrijk. De schrijfster heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een echte verhalenverteller. Fantasiefiguren passen beter in het verhaal en door de beschrijvingen van verhaalfiguren en het decor waarin het verhaal speelt, gaat de wer…Lees verder

Over Julie Kagawa

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Rhododendrites

Julie Kagawa (Sacramento (Californië), 12 oktober 1982) is een Amerikaans schrijfster. Ze schrijft boeken in de categorie Young Adult.

Ze schreef onder meer de Iron Fey-serie (Nederlands: IJzerfae). De originele serie bevat vier boeken: The Iron King (De IJzerkoning), The Iron Daughter (De IJzerprinses), The Iron Queen (De IJzerkoningin) en The Iron Knight (De IJzerprins).

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia

Suggesties