Boek
Nederlands

Het ware kruis

Jörg Kastner (auteur)
+1
Het ware kruis
×
Het ware kruis Het ware kruis

Het ware kruis

Genre:
Een jonge Fransman komt als tekenaar in het leger van Napoleon naar Egypte en is daar getuige van een rituele moordpoging door Tempelridders op een jonge vrouw.
Titel
Het ware kruis
Auteur
Jörg Kastner
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Das wahre Kreuz
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2008
312 p.
ISBN
9789061120575

Besprekingen

Dit boek speelt zich af in 1798, tijdens de verovering van Caïro door Napoleon.

Tijdens een ontdekkingstocht in de woestijn, stuiten Bastien Topart en zijn oom per toeval op een tempel. Samen met hun legerescorte dringen zij de tempel binnen, waar zij getuige zijn van een geheimzinnige offerplechtigheid ? een vrouw op een altaar wordt geofferd door middeleeuwse ridders. Het lukt hen de vrouw, die Ourida heet, te bevrijden uit handen van haar belagers en deze te verslaan.

Tijdens deze strijd kan de oom van Bastien bovendien een mysterieus zwaard buit maken. Bij onderzoek van dit zwaard blijkt dat ze te maken hebben met de Ridders van het Ware Kruis, een geheim genootschap met overleveraars van de middeleeuwse ridders. Vanaf dat moment kruisen overvallers, moordenaars en godsdienstfanaten hun pad.

Sinds Bastien heeft kennisgemaakt met Ourida wordt hij ook geplaagd door dromen die hem meenemen naar de tijd van de kruistochten. In zijn dromen is hij een middeleeuws…Lees verder
Een jonge Franse tekenaar en zijn oom, beiden in 1798 in Egypte met het leger van Napoleon, stuiten op een woestijntempel, waar zij een jonge vrouw uit handen van als middeleeuwse tempeliers geklede mannen redden en een mysterieus zwaard kapen. Dit brengt de tekenaar terug in het verleden, toen hij als twaalfde-eeuwse ridder het 'Ware Kruis' verdedigde. De gebeurtenissen rond deze relikwie kunnen nu eindelijk achterhaald worden. Een historische thriller, waarin het historische element te weinig is uitgewerkt en de nadruk meer ligt op avontuur, spanning en romantiek. Met sprongen in ruimte en tijd is het verhaal soms vernuftig, soms te geconstrueerd. Leesbare ontspanningslectuur in een wat verheven stijl. Zwart-bruine omslag met witte belettering en een afbeelding van een zwaard. Paperback met vrij kleine druk.

Over Jörg Kastner

Jörg Kastner (Minden, 1962) is een Duits schrijver. Hij woont met zijn vrouw Corinna in Hannover.

Biografie

Kastner begon in 1984 met zijn studie rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Bielefeld. Nog tijdens zijn studentenjaren begon hij met het schrijven van tijdschriftartikelen en kortverhalen. In 1991 verscheen zijn eerste boek: Das große Raumschiff Orion Fanbuch. Hij legde in 1993 met onderscheiding het tweede staatsexamen af. Hij vervolgt echter zijn carrière als freelance-auteur met het schrijven van fantasy-verhalen en historische romans. Midden jaren '90 brak Kastner bij het brede leespubliek door met een aantal Germanensaga's over de veldheer Arminius. Ook met de Vaticaan-thriller Der Engelspapst (in het Nederlands vertaald tot De Christus-smaragd) uit 2000 verkreeg hij grote populariteit.

Er werden 6 werken van Kastner vertaald naar het Nederlands.

Werk

Lees verder op Wikipedia