Bewerking van vier klassieke reisverhalen uit 1726 van de scheepsarts en later kapitein Gulliver waarbij hij o.a. bij dwergen en reuzen terechtkomt. Vanaf ca. 14 jaar.
Titel
Gulliver's travels
Auteur
Jonathan Swift
Bewerker
Janet Borsbey Ruth Swan
Illustrator
Simone Massoni
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
Recanati: Eli, 2012 | Andere uitgaves
78 p. : ill. + cd
Aantekening
Geannoteerde en vereenvoudigde uitgave 600 kernwoorden
ISBN
9788853607874 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Deeltje uit een reeks uitgaven voor middelbare scholieren, waarin bekende Engelse en Amerikaanse romans en verhalen in sterk vereenvoudigde en bekorte vorm en in royale letter worden gepresenteerd, voorzien van illustraties, aanwijzingen en opgaven en met een aantrekkelijk omslag. Hier het bekende verhaal van Gullivers reizen. Gulliver reist onder meer naar Lilliput en Brobdingnag. Met cd waarop het verhaal wordt voorgelezen en zwart-witillustraties. Niveau: middenbouw (1400 woorden). Vanaf ca. 14 jaar.

Over Jonathan Swift

Jonathan Swift (Dublin, Ierland, 30 november 1667 – aldaar, 19 oktober 1745) was een Iers prozaschrijver, dichter, pamflettist en satiricus.

Swift werd in Dublin geboren en had Engelse ouders. Zijn vader was zeven maanden eerder overleden en Swift werd opgevoed door zijn oom Godwin. In 1673 ging hij naar school in Kilkenny, zo'n 100 km ten zuiden van Dublin. Hij behaalde in 1686 zijn Bachelor of Arts-graad aan de Universiteit van Dublin en studeerde verder voor een Mastergraad. Door politieke omstandigheden werd hij echter gedwongen de studie af te breken en hij verliet het land om bij zijn moeder in Leicester te gaan wonen (in 1692 zou hij alsnog zijn Master of Arts-graad behalen, aan de Universiteit van Oxford). Al spoedig daarna deed zich de gelegenheid voor om als secretaris te gaan werken voor Sir William Temple, oud-gezant van Engeland in Den Haag. Daar ontmoette hij de achtjarige Esther Johnson, de dochter van de jonggestorven zakenman Edward Johnson. Hij noem…Lees verder op Wikipedia