Boek
Nederlands

De regen voor hij valt

Jonathan Coe (auteur)
+1
De regen voor hij valt
×
De regen voor hij valt De regen voor hij valt

De regen voor hij valt

Een stervende vrouw beschrijft twintig foto's aan de blind geworden kleindochter van haar nicht teneinde haar deelgenoot te maken van bepaalde tragische gebeurtenissen in hun familie.
Titel
De regen voor hij valt
Auteur
Jonathan Coe
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The rain before it falls
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2007
221 p.
ISBN
9789021433189

Besprekingen

In de nalatenschap van de bejaarde, ongetrouwde en kinderloze Rosamond bevinden zich vier cassettebandjes waarop zij voor de blinde Imogen, het kleinkind van haar nicht Beatrix, gedetailleerd en uitgebreid twintig foto's beschrijft die een onthullend licht werpen op hun beider familiegeschiedenis. Omdat Imogen onvindbaar is, ontfermt Rosamonds andere nicht Gill, tevens executeur-testamentair, zich erover. Zij luistert de cassettebandjes af en met iedere fotobeschrijving komt zij meer, soms schokkende, familiegeheimen te weten. Een boeiend en gedetailleerd beschreven, aangrijpende psychologische roman over de relatie moeder-dochter en andere familieverhoudingen. Coe (1961) schreef al een aantal romans waarvan vooral 'What a carve up!' (1994, vertaald als 'Het moordende testament') bekend is. Normale druk.

Over Jonathan Coe

CC BY 2.0 - Foto van/door Taken by Flickr user Walnut Whippet at the 2006 Humber Mouth Festival

Jonathan Coe (Bromsgrove, 19 augustus 1961) is een Engels schrijver.

Leven en werk

Coe studeerde Engelse literatuur aan het Trinity College te Cambridge en promoveerde aan de Universiteit van Warwick, waar hij tevens gedoceerd heeft. Aanvankelijk had hij ambities in de popmuziek, maar vanaf 1987 richt hij zich naast zijn doceren voornamelijk op het schrijven van satirische romans. Vaak verweeft hij politieke thema’s in zijn werk, bijvoorbeeld in What a Carve Up! (1994, Nederlands: Het moordend testament), waarin hij het politieke klimaat onder Margaret Thatcher op de hak neemt. Verder blijft ook zijn liefde voor de muziek voortdurend als rode draad aanwezig. Hij toont zich een liefhebber van progressieve rock en zijn boek The Rotters' Club (2001) is bijvoorbeeld genoemd naar een album van Hatfield and the North.

The Rotters' Club en What a Carve Up! werden bewerkt voor de BBC en T…Lees verder op Wikipedia