Boek
Nederlands

Dokus Pokus & tante Pina

Jonas Boets (auteur), Rocío Del Moral (illustrator)
+1
Dokus Pokus & tante Pina
×
Dokus Pokus & tante Pina Dokus Pokus & tante Pina
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Dokus Pokus komt uit een familie van heksen en tovenaars. Ze wonen in het geheim in een rustig plaatsje. Maar dat verandert als tante Pina langskomt. Door haar bizarre streken komt hun geheim in gevaar. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Magie
Titel
Dokus Pokus & tante Pina
Auteur
Jonas Boets
Illustrator
Rocío Del Moral
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Dokus Pokus en tante Pina
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2016
142 p. : ill.
ISBN
9789461315403 (hardback)

Besprekingen

Dokus Pokus komt uit een familie van heksen en tovenaars die in het geheim in een rustig plaatsje wonen. Niemand kent hun achtergrond, maar daarin dreigt verandering te komen met de komst van tante Pina, de zus van Dokus’ moeder. Dokus, die zelf niet over bijzondere gaven beschikt, probeert samen met zijn vriendinnetje Lila een ramp te voorkomen. Daarvoor moeten zij de strijd aangaan met heks Froga. Deze heks heeft ruzie met tante Pina, omdat Pina – geheel per ongeluk – alle andere heksen en tovenaars heeft omgetoverd in kikkers. Het verhaal van de Vlaamse auteur is toegankelijk geschreven, maar kent voor Nederlandse kinderen een aantal onbekende (kleedje i.p.v. jurk) en moeilijke (revolteren) woorden. De met vaart getekende, karikaturale illustraties zijn uitgevoerd in pen en aquarel, in de kleuren zwart, grijs en blauw. Eerste deel in een (beoogde) serie over de heksenfamilie. Een aardig verhaal, om voor te lezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Jonas Boets

Jonas Boets (1981) is een Vlaams kinder- en jeugdauteur.

Biografie

Studies

Jonas Boets studeerde Germaanse Talen in Antwerpen (het toenmalige UFSIA en UIA) en voltooide een aanvullende studie Taal en Bedrijf in Leuven.

Zijn creatieve achtergrond heeft hij te danken aan zijn ouders. Met een moeder in de boekenwereld en een vader in de toneelwereld, werd Boets van jongs af aan gestimuleerd om te lezen en te schrijven. Op zijn twintigste waagde hij zich aan zijn eerste boek.

Werk

Boets begon zijn carrière in het onderwijs: hij heeft drie jaar Nederlandse les gegeven in het Sint-Ritacollege in Kontich aan de leerlingen van het derde en het vierde middelbaar. Daarna ging hij bij Eyeworks werken, waar hij mee programma's voor VTM en 2BE bedacht. Na drie jaar maakte hij de overstap naar Medialaan, waar hij eerst werkte voor jongerenzender JIM en van 2012 …Lees verder op Wikipedia

Suggesties