Boek
Engels

In one person : a novel

John Irving (auteur)

In one person : a novel

Genre:
Een jonge biseksuele Amerikaan vertelt over zijn leven van 1941 tot heden, maar vooral over zijn seksuele ontwikkeling die als een rode draad door zijn familie loopt.
Titel
In one person : a novel
Auteur
John Irving 1942-
Taal
Engels
Uitgever
London: Doubleday, 2012
425 p.
ISBN
9780857520968 (hardback)
Andere talen:

Besprekingen

Bill Abbott vertelt in de ik-vorm over zijn leven (van 1941 tot nu), ontdekkingen over zijn familie maar vooral over zijn seksuele ontwikkeling. Hij voelt zich aangetrokken tot de oudere bibliothecaresse Miss Frost maar ook tot zijn wrede medestudent Kittredge en de nieuwe vriend van zijn moeder. Bill komt er steeds meer achter dat hij biseksueel is en dat zijn geaardheid als een rode draad door zijn familie loopt. Het leven van Bill staat in het teken van ontmoetingen en relaties met kleurrijke mensen die allemaal afwijken van de norm en die op hun eigen manier hun seksualiteit beleven. Ook is er respect voor de keuzes die mensen maken en mededogen met hen die uit angst proberen niet op te vallen. Verder spelen de toneelstukken van Shakespeare ook een belangrijke rol in deze roman. Het taalgebruik in deze roman is expliciet, soms humoristisch maar ook schokkend zoals bij de beschrijvingen van de symptomen waaraan aids-patiënten lijden. Een bijzondere leeservaring voor geoefende, ruim…Lees verder

Over John Irving

CC BY 3.0 - Foto van/door Dr. Jost Hindersmann Krimidoedel

John Winslow Irving (Exeter (New Hampshire), 2 maart 1942) is een Amerikaans schrijver. Hij werd vooral bekend met zijn boek De wereld volgens Garp. Tijdens zijn studententijd deed Irving aan worstelen; een verwijzing naar die sport komt in veel van zijn werk terug.

Levensloop

Jeugd

John Irving werd geboren op 2 maart 1942 in Exeter, New Hampshire, als zoon van Helen Frances Winslow. Zijn officiële naam op zijn geboortebewijs was John Wallace Blunt Junior. Zijn biologische vader, een piloot uit de Tweede Wereldoorlog, was tijdens een aanval neergeschoten terwijl hij zich met zijn vliegtuig boven het door Japan bezette Birma bevond. Hij en zijn ploeg waren veertig dagen lang vermist. Zijn vader overleefde de oorlog, maar keerde achteraf niet meer terug naar de moeder van Irving.

Zijn moeder hertrouwde toen Irving zes jaar oud was. Haar nieuwe echtgenoo…Lees verder op Wikipedia