The land of painted caves

Jean M. Auel (auteur)

The land of painted caves

In de reeks:
Ayla vervolgt haar opleiding tot spiritueel leidster en genezeres waardoor haar relatie met haar man onder druk komt te staan.
Titel
The land of painted caves
Auteur
Jean M. Auel
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
New York: Crown, 2011
757 p.
ISBN
9780517580516 (hardback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Een jonge vrouw, die na een barre tocht door Europa tijdens een van de ijstijden (ca. 36.000 jaar v.Chr.) met man en kind diens stam in het huidige Zuidwest-Frankrijk bereikt, wordt opgeleid tot spiritueel leider, waardoor haar relatie met haar man onder druk komt te staan. Ze maakt tochten langs grotten, waar ze schitterende rotstekeningen aantreft. Een wat ambivalente roman: enerzijds boeiend en interessant, anderzijds veel herhalingen, langdradig en door de vele personages wat onoverzichtelijk. Goede tekening van de rijke prehistorische omgeving. Er wordt van de lezer doorzettingsvermogen vereist, maar wellicht is dit voor de fans van de reeks geen bezwaar. Rode omslag met gouden en witte belettering en een afbeelding van een doorkijkje vanuit een grot. Zelfstandig te lezen zesde en afsluitende deel dat aansluit op 'The shelters of stone'*; in het Nederlands verschenen als 'Het lied van de grotten'**. Voorin een kaart van prehistorisch Frankrijk. Kleine druk en ruime interlinie.

Over Jean M. Auel

Jean Marie Auel (Chicago, Illinois, 18 februari 1936, geboren Jean Marie Untinen) is een Amerikaanse schrijfster.

Ze is de tweede van vijf kinderen van Neil Solomon Untinen, een huisschilder, en Martha Wirtanen. Jean was als studente lid van Mensa, de club van mensen met een hoog IQ, en studeerde in 1976 af aan de Universiteit van Portland als Master of Business Administration. Tegenwoordig woont ze in Portland, Oregon met haar man Ray Bernard Auel, met wie ze in 1954 trouwde. Ze hebben samen vijf kinderen.

Romanserie De Aardkinderen

In 1977 begon ze met de voorbereidingen voor de prehistorische romanserie De Aardkinderen (Earth's Children). Ze bestudeerde boeken over de ijstijd en volgde een overlevingscursus. Ze leerde veel over jagen met primitieve middelen, over eetbare en geneeskrachtige planten en het bewerken van vuurstenen. Ook reisde ze naar Europa en bezocht diverse prehistorische …Lees verder op Wikipedia