Boek
Nederlands

Lunch to go : gezonde gerechten voor onderweg

Janine Jansen (auteur)
+1
Lunch to go : gezonde gerechten voor onderweg
×
Lunch to go : gezonde gerechten voor onderweg Lunch to go : gezonde gerechten voor onderweg

Lunch to go : gezonde gerechten voor onderweg

Zestig vegetarische recepten voor gezonde en duurzame lunchmaaltijden.
Onderwerp
Brooddozen, Lunch
Titel
Lunch to go : gezonde gerechten voor onderweg
Auteur
Janine Jansen
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: L.S, © 2022
160 p. : ill.
ISBN
9789021031682 (hardback)

Besprekingen

Een kookboek met zestig vegetarische lunchgerechten. Het boek biedt gezonde en verrassende alternatieven voor de lunch. De gerechten zijn grotendeels op basis van granen, groenten en peulvruchten en geheel vegetarisch. Mt recepten voor onder andere halloumi-aardappelkoeken, caponatasalade, springrolls, ricottabeignets en een arancinischotel. Met volop praktische tips zoals hoe men restjes verwerkt, hoe de lunch het beste mee te nemen en wat niet mag ontbreken in een voorraadkast. Helder en begrijpelijk geschreven. Fris vormgegeven met foto’s en illustraties in kleur.Janine Jansen is kookboekenschrijver, foodfotograaf en grafisch ontwerper. Samen met haar zus schreef ze de kookboeken 'Hartstikke lekker', 'Hartstikke mediterraan' en 'Mooi mediterraan'. De zussen verzorgen wekelijks een kookcolumn in Trouw en schrijven voor De smaak van Italië.

Over Janine Jansen

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Eric de Redelijkheid from Utrecht, Netherlands

Janine Jansen (Soest, 7 januari 1978) is een Nederlands violiste.

Ze heeft een internationale carrière opgebouwd met optredens met tal van befaamde orkesten en dirigenten. Daarnaast is Janine Jansen ook actief op het terrein van de kamermuziek en was ze in 2003 de initiator en gedurende 13 jaar de artistiek leider van het jaarlijks terugkerende Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht.

Als waardering voor de "fenomenale wijze" waarop Janine Jansen volgens de jury invulling geeft aan haar uitvoerend kunstenaarschap, kreeg zij in 2018 de Johannes Vermeerprijs, de Nederlandse staatsprijs voor de kunsten, toegekend. Ze werd door de jury geprezen voor "haar uitzonderlijke muzikale interpretaties, haar inzet voor het vak van violist en ook als rolmodel voor jonge musici".

Biografie

Janine Jansen komt uit een muzikale familie in Soest. Haar vader Jan Jansen speelt orgel, klavecimbel en piano. Hij was van 1987 tot en m…Lees verder op Wikipedia