Daisy
Nederlands

Jas van belofte

Jan Siebelink (auteur)
Als Arthur met hoge snelheid per ambulance naar het ziekenhuis wordt gebracht, is hij er zeker van dat hij bezig is het leven te verlaten. Al bijna vanaf de andere zijde overziet hij wat hij achterlaat, en vraagt zich af of het genoeg is. Een ode aan een vriendschap, een vader en het schrijven.
Titel
Jas van belofte
Auteur
Jan Siebelink
Taal
Nederlands
Distributeur
Brussel: Luisterpunt, 2019
1 cd
Speelduur
2:45
Oorspr. uitgever
Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek
Aantekening
Nederlandse stem Stem: Man Uitgave ter gelegenheid van de Boekenweek 2019 Gemaakt in Nederland

Andere formaten:

Besprekingen

De Boekenweek 2019, die plaatsvindt van zaterdag 23 t/m zondag 31 maart, heeft als thema 'De moeder de vrouw'. Het Boekenweekgeschenk wordt geschreven door Jan Siebelink (1938). Hij brak door met zijn roman 'Knielen op een bed violen' (2005). Het boek werd bekroond met de AKO Literatuurprijs en nominaties voor de Libris Literatuur Prijs en de NS Publieksprijs en er werden 600.000 exemplaren van verkocht. Daarna verschenen 'Margje' (2015) en 'De buurjongen' (2017). In 2018 verscheen vanwege de tachtigste verjaardag van Siebelink 'De bloemen van Jan Siebelink'.

Over Jan Siebelink

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Vera de Kok

Jan Geurt Siebelink (Velp, 13 februari 1938) is een Nederlands schrijver en essayist.

Levensloop

Siebelink groeide op in een streng-godsdienstig christelijk gezin. Hij werd leraar Nederlands en Frans en studeerde in zijn vrije tijd Franse taal- en letterkunde. Naast zijn leraarsbaan begon hij te schrijven en bracht hij een aantal romans en verhalen voort. Zijn belangrijkste romans zijn De herfst zal schitterend zijn, En joeg de vossen door het staande koren, De overkant van de rivier, Vera, Margaretha en de bestseller Knielen op een bed violen. In het laatstgenoemde boek vertelt Siebelink over de godsdienstige kring waar zijn vader toe behoorde en hoe hij daar zelf bij betrokken werd. Van Knielen op een bed violen waren in 2009 meer dan 700.000 exemplaren verkocht. In september 2009 kwam de vijftigste druk uit.

Op 28 maart 2018 werd bekend dat Siebelink het Boekenweekgesche…Lees verder op Wikipedia