Bundel griezelverhalen.
Extra onderwerp
Griezelverhalen
Titel
Duistere parels / Jack Lance, Thomas Olde Heuvelt, Nico de Braeckeleer ... [et.al]
Auteur
Jack Lance Nico De Braeckeleer Thomas Olde Heuvelt
Taal
Nederlands
Uitgever
Well: Suspense, 2006
303 p.
ISBN
90-806345-8-1

Besprekingen

Enkele jaren geleden startte auteur Jack Lance (Ron Puyn) de website suspensestory.com die al vlug, via verhalenwedstrijden, een platform werd voor jong schrijftalent. Deze bundel is een keuze van de beste verhalen van 19 voornamelijk Nederlandse en ook enkele Vlaamse auteurs, onder wie enkele die al boekpublicaties op hun naam hebben zoals Jack Lance, Thomas Olde Heuvelt, Nico de Braeckeleer, Alex de Jong en Theo Barkel. Het element suspens is de basis, en de meeste auteurs kunnen dat wel aan (de 19 verhalen zijn elk 10-20 blz.). De thematiek ligt overwegend in het griezelige en bovennatuurlijke, waar de auteurs niet altijd succesvol nieuwe ideeën zoeken. Een dodelijke flitspaal, oude volkslegendes, bloedige offerandes, necrofilie, een behekst schilderij, een gevaarlijk huisdier, een moorddadige cyberdate, een buitenaardse entiteit, voodoo, demonen, véél geesten en spoken, maar gelukkig geen traditionele vampier, weerwolf, zombie of heks. Een vlot leesbare en gevarieerde bundel met e…Lees verder

Over Jack Lance

Jack Lance is het pseudoniem van de Nederlandse auteur Ron Puyn. (Broekhuizenvorst, 5 januari 1967). Hij woont samen met zijn vrouw Rina en hun twee kinderen in Limburg.

Meer dan 100.000 exemplaren van zijn boeken zijn verkocht in Nederland en Vlaanderen alleen. De rechten van zijn boeken zijn anno 2016 verkocht aan uitgevers in dertien talen.

Jacks novelle Nachtogen, het titelverhaal in de gelijknamige verhalenbundel, is verfilmd in Hollywood, Verenigde Staten. De lange speelfilm van ongeveer 90 minuten, getiteld Night Eyes, ging in 2014 in Amerika in première en draait nu in Europese bioscopen. Eerder al werd een ander verhaal van Jack verfilmd, Tikken. Hiervan werd ook een theatervoorstelling gemaakt. Hij maakt geen geheim van zijn voorliefde voor het werk van Stephen King en Dean Koontz. Sommige recensenten noemen hem de Nederlandse Stephen King.

Jack begon zijn carrière als journalist. Hij schreef voor enkele landelijke b…Lees verder op Wikipedia