E-boek
Nederlands

Oblomov : roman in vier delen

Ivan A. Gontsjarov (auteur), Wils Huisman (vertaler)
Van Oblomov wordt vaak gezegd dat het gaat over iemand die lui is en altijd op de divan ligt: het 'type' van de vadsige Rus, en een symbool voor de onbeweeglijke Russische maatschappij. Maar lui is Oblomov eigenlijk niet. Hij heeft zelfs een druk leven. hij voelt alleen een grote weerzin als men van hem verwacht dat hij zich druk maakt over dingen waar iedereen zich druk over maakt. Hij vindt zijn
Titel
Oblomov : roman in vier delen
Auteur
Ivan A. Gontsjarov
Vertaler
Wils Huisman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Russisch
Oorspr. titel
Oblomov
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Van Oorschot, 2019
ISBN
9789028202580
CloudLibrary
3fkvvg9

Andere formaten:

Over Ivan A. Gontsjarov

Ivan Aleksandrovitsj Gontsjarov (Russisch: Ива́н Алекса́ндрович Гончаро́в) (Simbirsk, 18 juni 1812 - Sint-Petersburg, 27 september 1891) was een Russische schrijver uit de 19e eeuw.

Leven

Gontsjarov werd geboren in Simbirsk als zoon van een graanhandelaar. Op zijn tiende werd Ivan naar een kostschool in Moskou gestuurd. Later studeerde hij letteren aan de universiteit aldaar. Gontsjarov werd ambtenaar en maakte eerst in Simbirsk en later in Sint-Petersburg gestaag carrière.

In 1852 ging hij mee op een diplomatieke missie naar Japan, een lange zeereis via Kaap de Goede Hoop. Onderwijl raakte Rusland in oorlog met Engeland en Frankrijk en werd het te gevaarlijk om de terugreis te aanvaarden. Gontsjarov en een aantal officieren gingen over land terug naar Sint-Petersburg, waar zij pas in februari 1855 aankwamen.

Terug in Sint-Petersburg kreeg Gontsjarov een baan als censor. Deze baan kon in de ogen van zijn collega-schrij…Lees verder op Wikipedia