De kersverse minister van Buitenlandse Zaken van Amerika moet na een reeks bomaanslagen een nucleaire catastrofe proberen te voorkomen.
Titel
Staat van terreur / Hilary Rodham Clinton & Louise Penny
Auteur
Hillary Clinton Louise Penny
Vertaler
Saskia Peterzon-Kotte
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
State of terror
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2021
462 p.
ISBN
9789400514263 (paperback)

Besprekingen

Gekonkelfoes in het Pentagon

Hillary steekt echtgenoot Bill moeiteloos naar de kroon met haar politieke thriller.

'Wat Bill kan, kan ik ook', moet Hillary Rodham Clinton gedacht hebben toen ze de vraag kreeg of ze met de Canadese misdaadauteur Louise Penny, een goede vriendin, een politieke thriller wilde schrijven. Haar man had het twee keer gedaan met James Patterson, maar President vermist noch De dochter van de president was een hoogtepunt in de misdaadliteratuur. Met Staat van terreur steken Hillary Clinton en Louise Penny hun concullega's moeiteloos naar de kroon: het boek is scherper geschreven en spannender.

Hoofdfiguur is de kraakverse minister van Buitenlandse Zaken die pas een paar weken zetelt onder een nieuwe president. Met sardonisch genoegen beschrijven Penny en Clinton hoe de vorige president, de 'misdadig incompetente Eric “The Dumb” Dunn', het land in een absolute chaos heeft gestort en de invloed van de VS als de leider van de vrije wereld heeft verkwanseld. De eerste buitenlandse reis van 'secretary of state' Ellen Adams naar Zuid-Korea is een fiasco en h…Lees verder

Ellen Adams, een weduwe van eind vijftig en voormalig mediabaas, wordt door Douglas Williams, de pas verkozen president, verrassend benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken. Verrassend, want Ellen heeft de kandidatuur van Williams fel bevochten. De vorige president, Eric Dunn, heeft het land door zijn arrogantie en incompetentie in chaos achtergelaten en het leiderschap van de VS verkwanseld. Het thrillerdebuut van Hillary Clinton dat ze schreef met Louise Penny, begint met een reeks bomaanslagen in Londen, Parijs en Frankfurt. De aanslagen worden niet opgeëist; de lijst van mogelijke daders is schier eindeloos. Door het lakse optreden van Dunn hebben de bekende terroristische groeperingen opnieuw aan macht gewonnen. Het spoor voert naar een louche wapenhandelaar die nucleaire grondstof voor een vuile bom wil verkopen aan terroristen. Aan minister Adams en een paar getrouwen de taak om een catastrofe te voorkomen. Een sterke plot vol afwisseling, geloofwaardige personages en de str…Lees verder

Over Hillary Clinton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Hillary Diane Rodham Clinton (Chicago, 26 oktober 1947) is een Amerikaans politica van de Democratische Partij. Sinds 1975 getrouwd met Bill Clinton, voormalig president, was ze deswege first lady van 1993 tot 2001. In 2007-2008 was ze kandidaat voor de nominatie van haar partij voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen 2008. Van 21 januari 2009 tot 1 februari 2013 was zij de minister van Buitenlandse Zaken onder het presidentschap van Barack Obama. Daarvoor zat zij namens de staat New York in de Senaat. Zij is de eerste voormalige first lady die Senaatslid was en een ministerspost in een Amerikaanse regering vervulde.

In 2016 sleepte zij na acht jaar alsnog de nominatie van haar partij binnen om presidentskandidaat te worden. Ze verloor op 8 november 2016 de verkiezingen van haar Republikeinse tegenstrever Donald Trump, hoewel ze de meerderheid van de stemmen behaalde. Trump behaalde echter meer kiesmannen.

Opleiding

Hi…Lees verder op Wikipedia