Boek
Nederlands

Japan Airlines nr. 123

Hideo Yokoyama (auteur), Robert Neugarten (vertaler)
Als een Boeing van Japan Airlines tegen een berg te pletter slaat, krijgt een journalist van een lokale krant de leiding over de verslaggeving en komt hij voor harde keuzes te staan.
Titel
Japan Airlines nr. 123
Auteur
Hideo Yokoyama 1957-
Vertaler
Robert Neugarten
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Japans
Oorspr. titel
Kuraimāzu hai
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2018
381 p.
ISBN
9789401608688 (paperback)

Besprekingen

Een Boeing van Japan Airlines vliegt te pletter op een berg. Kazumasa Yuuki van de regionale North Kanto Times krijgt de leiding over de verslaggeving over de ramp, een van de grootste tot dan in de burgerluchtvaart (en waargebeurd). Yuuki wil, na de zelfmoord van een ondergeschikte, andere journalisten liever niet meer rondcommanderen, maar hij moet wel. De NKT moet het opnemen tegen de beter toegeruste dagbladen uit Tokio. Yuuki krijgt te maken met collega-journalisten die de jongere garde hun moment van glorie niet gunnen, met de animositeit van werknemers van marketing en distributie en schoothondjes van de directie. Tegelijkertijd vreest hij voor het leven van zijn ernstig overwerkte vriend Anzai die is ingestort en in het ziekenhuis ligt. Hij zou met hem op de dag van de ramp een nooit bedwongen bergwand beklimmen. In een aparte verhaallijn wordt verteld wat er jaren na het vliegtuigongeluk gebeurt als hij dit alsnog probeert met de zoon van Anzai. De roman geeft een zeldzaam co…Lees verder

Over Hideo Yokoyama

Hideo Yokoyama (1957) is een Japans onderzoeksjournalist en fictieschrijver in Tokio. Zijn boeken spelen zich af in het milieu van de pers.

Bibliografie in het Nederlands

  • Japan Airlines nr. 123. (Japanse titel: Kuraimaazu hai)
  • Tokyo Tapes nr. 6-4 (Japanse titel: 64)