Boek
Nederlands

Bloemen voor de boze heks

Hanna Kraan (auteur), Annemarie Van Haeringen (illustrator)
+1
Bloemen voor de boze heks
×
Bloemen voor de boze heks Bloemen voor de boze heks
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Veertien verhalen over de boze heks, die alle dieren het bos uit tovert. Maar toch kunnen ze niet zonder haar. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Heksen
Extra onderwerp
fantasie, magie, humor, fantasy
Titel
Bloemen voor de boze heks
Auteur
Hanna Kraan
Illustrator
Annemarie Van Haeringen
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2005
125 p. : ill.
ISBN
90-6069-932-7

Besprekingen

Veertien avonturen van de boze heks, de haas, de egel, de uil en alle andere dieren uit het bos. Al heeft de heks haar kuren en gaat ze met haar toverkunsten soms te ver - zo tovert ze alle dieren het bos uit - toch kunnen de dieren haar niet missen en de lekkere appeltaart of erwtensoep die ze soms tovert laten ze zich goed smaken. Korte zinnen, eenvoudig taalgebruik, vlot en met humor geschreven. De vele schetsmatige paginagrote en kleine zwartwitillustraties zijn geestig en geven de sfeer van het verhaal goed weer. Fleurige, aantrekkelijke omslagillustratie van de heks. Grote letter, ruime bladspiegel, hoofdstukindeling. Stevig bindwerk, mooi papier; mooi omslag. Aardige voorleesbundel vanaf ca. 5 jaar. Ook leuk om zelf te lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Hanna Kraan

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Lemniscaat Rotterdam

Hanna Kraan (Rotterdam, 24 juli 1946 – Soest, 2 januari 2011) was een Nederlandse kinderboekenschrijfster. Aan de Universiteit van Utrecht studeerde zij Italiaans. Ze was werkzaam aan het Rotterdams Conservatorium als lerares Italiaans.

Ze begon met schrijven voor het tijdschrift Boerderij, waarvoor ze korte verhaaltjes over dieren schreef: een haas, een egel, een merel en een uil. Nadat ze gestopt was bij het tijdschrift, bewerkte ze haar verhalen voor een voorleesbundel. Dit eerste boek, Verhalen van de boze heks, verscheen in 1990 bij Lemniscaat en is nog altijd haar succesvolste boek. De boze heks is weer bezig! (1992), Bloemen voor de boze heks (1994), Toveren met de boze heks (1996), De boze heks geeft een feest (2002) en Lang leve de boze heks (2003) werden genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. De illustraties zijn van Annemarie van Haeringen.

Bij Villa Achterwerk werd een televisieserie…Lees verder op Wikipedia