Waar rozen nooit verwelken : thriller

Gunnar Staalesen (auteur), Lucy Pijttersen (vertaler)
+1
Waar rozen nooit verwelken : thriller
×
Waar rozen nooit verwelken : thriller Waar rozen nooit verwelken : thriller

Waar rozen nooit verwelken : thriller

In de reeks:
Varg Veum; 19
Genre:
Een Noorse privédetective onderzoekt de zaak van een driejarig meisje dat vijfentwintig jaar eerder spoorloos verdween.
Titel
Waar rozen nooit verwelken : thriller
Auteur
Gunnar Staalesen
Vertaler
Lucy Pijttersen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Noors
Oorspr. titel
Der hvor roser aldri dør
Uitgever
Baarn: Uitgeverij Marmer, 2022
317 p.
ISBN
9789460686009 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Een Scandinavische thriller over Varg Veum, privédetective in het Noorse Bergen. Varg onderzoekt een oude verdwijningszaak van een driejarig kind uit een wooncollectief, en ontdekt geheimen en leugens die al die tijd verborgen zijn gebleven. Bovendien blijkt er een verband te zijn met een andere misdaad. In een vloeiende, prettige stijl geschreven en geschikt voor een breed publiek van thrillerlezers. Gunnar Staalesen (Bergen, 1947) is een internationaal bekende Noorse schrijver, scenarioschrijver, dichter en toneelschrijver. Hij schreef meer dan dertig boeken. Zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven en won meerdere literaire prijzen, zoals de Gyldendals legat, de Norwegian Booksellers' Prize en de Rivertonprisen.

Over Gunnar Staalesen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door L.Pijttersen

Gunnar Staalesen (Bergen, Noorwegen, 19 oktober 1947) is een Noorse schrijver. Staalesen heeft taalkunde gestudeerd aan de Universiteit van Bergen en hij is werkzaam in Den Nationale Scene, het grote theater in Bergen. In die hoedanigheid heeft hij een acht uur durende, zeer geprezen theaterversie gemaakt van Hellemyrsfolket, het hoofdwerk van de Noorse schrijfster Amalie Skram. Ook was hij betrokken bij de kortere musicalversie ervan.

Het bekendst is Staalesen door zijn misdaadromans over privédetective Varg Veum die in 12 talen zijn vertaald. Omdat de stad Bergen zo'n belangrijke rol speelt in de populaire Varg Veum-reeks, heeft de stad het oeuvre van Staalesen geëerd door in 2008 een standbeeld van Varg Veum te laten oprichten bij de Strandkaien 2, het adres waar Veum zijn detectivebureau heeft.

Naast meer dan twintig boeken over Varg Veum en een aantal andere misdaadromans heeft Staalesen ook een inmiddels vierdelige cyclus geschreven over de rec…Lees verder op Wikipedia

Suggesties