Boek
Nederlands

Maran en de orang-oetan

Gerard van Gemert (auteur), Rudi Jonker (illustrator)
+1
Maran en de orang-oetan
×
Maran en de orang-oetan Maran en de orang-oetan
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Maran groeit op bij de orang-oetans in het oerwoud, waar hij een mooi leven leidt. Tot de haarlozen het gebied betreden. Het zijn wezens die eruitzien zoals hijzelf, maar toch lijken ze niet helemaal op hem. Want ze zijn gevaarlijk. Ze zijn op zoek naar de grootste diamant ter wereld. En daarmee bedreigen ze niet alleen de ongerepte natuur, maar ook de familie van Maran.

In het zesde
Onderwerp
Natuurbescherming
Titel
Maran en de orang-oetan
Auteur
Gerard van Gemert
Illustrator
Rudi Jonker
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
64 p. : ill.
ISBN
9789044844528 (hardback)

Over Gerard van Gemert

Gerard van Gemert (Weesp, 24 december 1964) is een Nederlandse schrijver van jeugdboeken.

Carrière

Het terugkerende thema in de boeken van Van Gemert is vaak sport. De meeste boeken van Gerard van Gemert worden uitgegeven door de Belgische uitgever Clavis. In 2012 schreef Van Gemert zijn eerste verhaal in de geheim-serie voor uitgever Leopold (WPG). Intussen maakt Van Gemert samen met illustrator Rudi Jonker ook de serie Chaos United voor uitgever Condor (WPG).

Van Gemert is bekend geworden met de serie De Voetbalgoden over de voetbalvrienden Storm en Stijn, waarvan twintig delen zijn verschenen. De Hockeytweeling is een serie over hockey, waarin de tweeling Zahra en Nikki de hoofdrol spelen. Allsports Academie is de derde serie, waarin diverse sporten centraal staan. De rode draad in deze verhalen is een academie waar jonge, zeer talentvolle sporters hun studie kunnen c…Lees verder op Wikipedia