Strip
Nederlands

Een zoem voor jou

Gary Northfield (auteur), Edward Van de Vendel (vertaler)
+1
Een zoem voor jou
×
Een zoem voor jou Een zoem voor jou
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Derek het schaap is altijd op zoek naar het lekkerste, sappigste gras. Maar dat is vaak lastig te vinden. Soms moet Derek langs een gevaarlijke trol of wolf, of staan andere dieren in de weg. Dertien grappige stripverhalen over het stuntelige, mopperige schaap Derek en zijn dierenvrienden. Vanaf ca. 7 jaar.
Titel
Een zoem voor jou
Auteur
Gary Northfield
Vertaler
Edward Van de Vendel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021
64 p. : ill.
ISBN
9789024593804 (hardback)

Besprekingen

Derek het schaap woont in een groene wei bij een boerderij. Hij is altijd op zoek naar sappig gras. Elke dag maakt hij weer een ander avontuur mee, doordat hij andere dieren tegenkomt, zoals een vervelende wesp of een kwaaie eekhoorn. Bundeling van dertien stripavonturen van auteur Gary Northfield, die eerder verschenen in het Britse stripblad The Beano. De auteur is vooral bekend van de boeken over Julius Zebra, een populaire serie voor de jeugd. In deze bundel draait het om de grappige avonturen van een stuntelig schaap. De tekenstijl is vrolijk, kleurrijk en humoristisch en er komen veel onomatopeeën in voor, zoals ‘klabaaam’, zwoesj’ en ‘baff’, wat zorgt voor een levendig geheel. Opvallend is dat de letters vrij klein zijn, waardoor het niet voor iedereen makkelijk leesbaar zal zijn. Maar liefhebbers van graphic novels zullen zeker smullen van deze verhalen. Ook zal het kinderen die niet echt dol zijn op lezen aanspreken. Geschikt voor lezers vanaf ca. 7 jaar.

Derek het schaap

Liefhebbers van de boeken van Julius Zebra zullen opgetogen zijn: Derek het schaap, een creatie van dezelfde auteur, doet zijn intrede. Nieuw zijn deze korte stripverhalen niet. De auteur maakte deze kortverhalen al eerder, maar bundelde ze nu in een boek.Derrek is een koppig, mopperig schaap die best aaibaar is. Hij is snel afgeleid en heeft altijd wel een queeste te vervullen. Bijvoorbeeld, dat gras aan de overkant. Is dat niet sappiger? Dus hoe geraak ik daar? Of: op het einde van die regenboog moet toch een pot goud te vinden zijn? De tocht is uiteraard vervuld met obstakels (in Derkes geval door vuurspuwende trollen, humeurige wespen, een tv-ijkende eekhoorn …) De auteur laat zich volledig gaan en je kan dit niet lezen zonder te grinniken. Al zal deze absurde humor, vorm gegeven door pratende dieren waar alles kan, niet door iedereen gesmaakt worden. Zoals ook de tekenstijl. De kaft zegt daar al heel veel over. Vind je de kaft niet leuk, dan kan je best dit …Lees verder

Over Gary Northfield

Gary Northfield is een Brits stripauteur en schrijver van kinderboeken. Zijn beroemdste werken zijn de strips over Derek the Sheep voor het stripblad The Beano en de kinderboekenserie rond Julius Zebra, die hij ook zelf illustreerde.

Ook tekende hij het stripalbum De verschrikkelijke verhalen van de minidino's.

Boeken

  • Julius Zebra - Rollebollen met de Romeinen (2017)
  • Julius Zebra - Bonje met de Britten (2017)
  • Julius Zebra - Ellende met de Egyptenaren (2017)
  • Julius Zebra - Gedonder met de Grieken (2018)
  • Julius Zebra - Giga grappig moppenboek (2020)

Externe link

  • (en) Website