Boek
Nederlands

Het geheim van Angela

Francesco Recami (auteur), Carolien Steenbergen (vertaler)
+1
Het geheim van Angela
×
Het geheim van Angela Het geheim van Angela

Het geheim van Angela

Francesco Recami (auteur), Carolien Steenbergen (vertaler)
Genre:
Bio auteur:
Francesco Recami (Florence 1956) begon zijn carrière als redacteur van o.a. berggidsen. Rond zijn vijftigste gaat hij romans schrijven. Met succes; hij wint verscheidene prijzen.
In Italië zijn De galerijflat en zijn bewoners beroemd en geliefd (Serena Libri, 2016). Een jaar later volgt Lijken in de kast (2017) over skeletten in de flat en een dure auto op de binnenplaats.
Onderwerp
Onderwijs, Leraren, Geheimen
Titel
Het geheim van Angela
Auteur
Francesco Recami
Vertaler
Carolien Steenbergen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il segreto di Angela
Uitgever
Amsterdam: Serena Libri, 2020
291 p.
ISBN
9789076270869 (paperback)

Besprekingen

Het geheim van Angela

Eerste zin. De hulp van kantoorboekhandel-krantenwinkel De Nieuwe Tijd liep de poort van de galerijflat in en blies een rookwolkje uit, niet omdat hij een sigaret rookte, maar vanwege de vochtigheid en de kou.

Angela Mattioli heeft een rotleven. Als lerares op een lyceum wordt ze elke dag met algehele domheid geconfronteerd, ze verdient daar ook nog eens twee keer niks mee en haar man is een eikel. Als een van haar steenrijke leerlingen wordt ontvoerd en er een hoog losgeld gevraagd wordt, weet ze dat er meer aan de hand is: de jongen in kwestie schreef ooit een opstel waarin hij fantaseerde over wat hij met 4 miljoen euro zou doen. Opgezet spel, denkt Angela, en ze trekt op Sardinië zelf op onderzoek uit. In het verslag van haar avonturen spelen passionele nachten, achtervolgingen, persoonsverwisselingen en een Louis Vuitton-handtas de hoofdrol. De literaire pastiches vliegen je om de oren terwijl Angela komaf maakt met haar tuttige leven en zich ontpopt tot een Dante citerende actieheldin.

Francesco Recami verrast opnieuw met een schitterende mix van Simenons pessimistische kijk op de dwaze, inhalige mens en Camilleri’s vloekende strijd tegen de misdaad. Voor uitgeblu…Lees verder