Boek
Nederlands

De tuin van Fiep

Fiep Westendorp (auteur)

De tuin van Fiep

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
In de tuin valt het hele jaar iets te doen. In het voorjaar verschijnen de bloemen en in de zomer kun je er fijn spelen. In de herfst kun je bladeren harken en als het sneeuwt, kun je ’s winters een sneeuwpop maken. Vierkant hardkartonnen prentenboekje met vrolijk gekleurde tekeningen. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Tuinieren
Titel
De tuin van Fiep
Auteur
Fiep Westendorp
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Fiep, © 2021
[32] p. : ill.
ISBN
9789021426020 (hardback)

Besprekingen

Vierkant, hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken, over de tuin van Fiep (Westendorp). Er is het hele jaar iets te doen: in het voorjaar komen de tulpen en sneeuwklokjes uit de grond en worden jonge eendjes geboren. In de zomer kan er naar hartenlust in de tuin gespeeld worden. De herfst geeft wat werk: appels plukken en bladeren ruimen, en in de winter worden de vogels gevoerd en een mooie sneeuwpop gemaakt. De illustraties in kleur zijn afkomstig uit het oeuvre van de illustratrice en laten diverse (bekende) personages zien. Het boekje is stevig en aantrekkelijk vormgegeven, waarbij tekst en losse woorden elkaar afwisselen. Zo leert de jonge toehoorder allerlei zaken uit de tuin kennen en benoemen, van dieren tot activiteiten als schommelen of paddenstoelen zoeken. Een geslaagde uitgave die zal bijdragen aan de ontwikkeling van de woordenschat van peuters. Vanaf ca. 2 jaar.

Over Fiep Westendorp

Sophia Maria (Fiep) Westendorp (Zaltbommel, 17 december 1916 – Amsterdam, 3 februari 2004) was een Nederlands tekenares, die vooral bekend werd door de tekeningen van Jip en Janneke. Naast Jip en Janneke illustreerde Westendorp ook de Vrouwenpagina van het Parool en de boeken van onder anderen Annie M.G. Schmidt, Mies Bouhuys en Han G. Hoekstra. Daarnaast illustreerde ze reclamecampagnes en maakte ze muurschilderingen. Haar nalatenschap is ondergebracht in de stichting 'Fiep Westendorp Foundation'.

Begin carrière

Westendorp wilde van jongs af aan illustratrice worden. Daarom ging zij na de hbs naar de Koninklijke School voor Kunst, Techniek en Ambacht (KTA) in 's-Hertogenbosch en vervolgens naar de Academie in Rotterdam. In 1937 kreeg ze haar eerste opdracht: het illustreren van de VVV-gids van Zaltbommel. Westendorp brak haar studie af na het bombardement op Rotterdam in mei 1940, waa…Lees verder op Wikipedia