Boek
Nederlands

Donkere nacht

Erin Hunter (auteur), Pauline Akkerhuis (vertaler)
Als de hemel is opgeklaard en de voorspelling is vervuld, is de HemelClan weer bij zijn medeClans. Maar het evenwicht tussen de Clans is wankel en niet iedere kat is ervan overtuigd dat de vijfde Clan zich in het meergebied moet vestigen… Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Katten
Titel
Donkere nacht
Auteur
Erin Hunter
Vertaler
Pauline Akkerhuis
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Darkest night
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2023
364 p.
ISBN
9789463375610 (hardback)

Besprekingen

Een avontuurlijk fantasyverhaal over katten, deel 4 van de serie 'Warrior Cats: Een visioen van schaduwen'*. De voorspelling is vervuld en de HemelClan is weer waar hij thuishoort: bij zijn medeClans. Maar niet iedere kat is ervan overtuigd dat de vijfde Clan zich in het meergebied moet vestigen. Het wankele evenwicht tussen de Clans is brozer dan ooit, en niet alleen het lot van de HemelClan blijft onzeker... Spannend en meeslepend geschreven. Geschikt voor lezers vanaf ca. 10 jaar. Erin Hunter is het pseudoniem van een schrijverscollectief bestaande uit Cherith Baldry, Kate Cary, Tui Sutherland, Gillian Philip, Inbali Iserles, en redactrice Victoria Holmes.

Over Erin Hunter

Erin Hunter is een pseudoniem dat wordt gebruikt door een schrijverscollectief bestaande uit Cherith Baldry, Kate Cary, Tui Sutherland, Gillian Philip, Bas Vandeun, Mantie, Inbali Iserles en Victoria Holmes als redactrice. Erin Hunter is vooral bekend van de boekenserie Warrior Cats. Andere werken die onder dit pseudoniem worden uitgegeven zijn de series Seekers, Bravelands en Survivor dogs.

Op Sutherland na, die in de Verenigde Staten woont, wonen alle schrijfsters in het Verenigd Koninkrijk. Het idee voor Warrior Cats en Seekers komt van Holmes, die de personages en verhaallijnen bedenkt. Baldry, Cary en Sutherland, die elkaar nog nooit ontmoet hebben en voornamelijk via e-mail communiceren, zijn verantwoordelijk voor het schrijven van de manuscripten. Holmes verricht redactiewerk om ervoor te zorgen dat het hele boek leest alsof het door één schrijfster geschreven is (Erin Hunter). Philip en Iserles voegden zich als laatste…Lees verder op Wikipedia