Boek
Nederlands

Gevraagd : stoute kinderen

Elisabeth Mollema (auteur), Wilbert Van der Steen (illustrator)
+1
Gevraagd : stoute kinderen
×
Gevraagd : stoute kinderen Gevraagd : stoute kinderen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Tante Agaath en tante Lowies vinden kinderen maar brutaal; ze besluiten stoute kinderen manieren te leren. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Spelen, Stout zijn
Leesniveau
AVI 5
Titel
Gevraagd : stoute kinderen / Elisabeth Mollema ; tek. van Wilbert van der Steen
Auteur
Elisabeth Mollema
Illustrator
Wilbert Van der Steen
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2003
37 p. : ill.
ISBN
90-276-4968-5

Besprekingen

Gevraagd: stoute kinderen is een verhaal dat op zich best te genieten is. De titel maakt in elk geval nieuwsgierig en het verhaal zelf vult die nieuwsgierigheid op een originele manier in. Wanneer tante Lowies en tante Agaat besluiten om de kindertjes van tegenwoordig opnieuw op te voeden, blijkt dat ze van die moderne kindertjes zoveel te leren hebben en dat het eigenlijk de ouders zijn die aan heropvoeding toe zijn. Een 'omkeerverhaal' dus met een sterk pedagogische inslag dat heel wat leesplezier belooft. [Sofie De Jonckheere]
Omdat de twee tantes, Agaat en Lowies, zich ergeren aan brutale kinderen, die niet goed opgevoed worden, besluiten ze alle stoute kinderen in hun villa op te gaan voeden. Als de eerste drie kinderen er zijn, blijken zij helemaal niet verkeerd opgevoed te zijn, maar willen ze vooral dingen doen, die de tantes nog niet kennen, maar wel leuk vinden. (computeren, dansen op hip hopmuziek). Een humoristisch boek uit de serie Spetter, gericht op kinderen die het lezen willen oefenen. De teksten zijn eenvoudig: korte zinnen, hoofdletters, geen moeilijke woorden. Met veel vrolijke en frisse illustraties. De kaft toont de drie stoute kinderen. Een leuk verhaal voor kinderen vanaf ca. 7 jaar.

Over Elisabeth Mollema

Elisabeth Mollema (Amsterdam is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken en thrillers.

Levensloop

Mollema studeerde sociologie, ging een jaar op een universiteit werken, maar besloot om journalist te worden. Nadat zij een boek had geschreven over Tweelingen (voor volwassenen), stelde haar uitgever voor om kinderboeken te gaan schrijven. Haar eerste kinderboek De Schat in de Verboden Duinen publiceerde zij in 1986. Na ongeveer veertig kinderboeken over de meest uiteenlopende onderwerpen en voor alle leeftijden te hebben geschreven, begon ze met het schrijven van thrillers. Na aan aantal thrillers schrijft ze sinds 2018 alleen weer jeugdboeken. Zie hier de boeken in het bibliografie overzicht.

Bibliografie

.. Mo en Tijger vieren feest ( Moon 2020)

De reis van Sofie Grossman ( Volt 2020)

Suggesties