E-boek
Nederlands

Het punt omega

Don DeLillo (auteur), Peter Abelsen (vertaler)
Het punt Omega is een strak gecomponeerde, verontrustende en krachtige roman over de organisatie van de Amerikaanse oorlogsvoering en de eenzaamheid van het bestaan. De kamergeleerde en einzelgänger Richard Elster woonde in het verleden bijeenkomsten bij van defensiedeskundigen, waar troepenopstellingen, het organiseren van anti-oproerbestrijding en bevelen tot terugtrekking werden besproken. Het
Titel
Het punt omega
Auteur
Don DeLillo
Vertaler
Peter Abelsen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Point omega
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Ambo/Anthos B.V., 2010
ISBN
9789041417787
CloudLibrary
3ku1sr9

Andere formaten:

Over Don DeLillo

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Thousand Robots Thousandrobots (talk).

Donald Richard (Don) DeLillo (New York, 20 november 1936) is een Amerikaans auteur.

DeLillo is vooral bekend vanwege zijn romans, die een gedetailleerd portret schilderen van het Amerikaanse leven aan het eind van de twintigste en het begin van de eenentwintigste eeuw. Critici beschouwen hem als een van de centrale figuren van het literaire postmodernisme. Veel jongere Engelstalige schrijvers, zoals Bret Easton Ellis en David Foster Wallace, zeggen door DeLillo te zijn beïnvloed. Tegenwoordig woont hij in New York.

Criticus Harold Bloom heeft DeLillo een van de vier grote Amerikaanse romanciers van zijn tijd genoemd, samen met Thomas Pynchon, Philip Roth en Cormac McCarthy.

Bibliografie

Romans:

  • Americana (1971)
  • End Zone (1972)
  • Great Jones Street (1973)
  • Ratner's Star (1976)
  • Players (1977)
  • Running Dog (1978)
  • Lees verder op Wikipedia