Een televisie-producent die in een schijnwereld leeft, maakt weer contact met de werkelijkheid door zijn ontmoetingen tijdens een reis door Amerika te filmen.
Titel
Americana
Auteur
Don DeLillo
Taal
Engels
Uitgever
New York: Penguin, 1989
377 p.
ISBN
0-14-011948-5

Besprekingen

David Bell ziet er bijzonder goed uit en is een gladde prater. Meer heb je ook niet nodig om aan de top te komen van het t.v.-productiebedrijf in New York, waar alles en iedereen namaak is. Voor Bell is het leven onwerkelijk geworden: een film die je moederziel alleen zit te bekijken. Een film! Dat is het! Bell gaat op reis door Amerika en filmt alle mensen die oppervlakkig zijn pad kruisen. Zo worden illusie en werkelijkheid toch weer wat met elkaar verzoend en na een fraaie reis door Amerika is daar toch weer het vliegtuig naar New York. Een boek zonder veel diepgang of structuur, maar toch zo boeiend geschreven dat je er niets van wilt missen. Paperback met normale druk.

Over Don DeLillo

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Thousand Robots Thousandrobots (talk).

Donald Richard (Don) DeLillo (New York, 20 november 1936) is een Amerikaans auteur.

DeLillo is vooral bekend vanwege zijn romans, die een gedetailleerd portret schilderen van het Amerikaanse leven aan het eind van de twintigste en het begin van de eenentwintigste eeuw. Critici beschouwen hem als een van de centrale figuren van het literaire postmodernisme. Veel jongere Engelstalige schrijvers, zoals Bret Easton Ellis en David Foster Wallace, zeggen door DeLillo te zijn beïnvloed. Tegenwoordig woont hij in New York.

Criticus Harold Bloom heeft DeLillo een van de vier grote Amerikaanse romanciers van zijn tijd genoemd, samen met Thomas Pynchon, Philip Roth en Cormac McCarthy.

Bibliografie

Romans:

  • Americana (1971)
  • End Zone (1972)
  • Great Jones Street (1973)
  • Ratner's Star (1976)
  • Players (1977)
  • Running Dog (1978)
  • Lees verder op Wikipedia