Boek
Nederlands

Toetanchamon : de farao, het graf en de ontdekking

Dick Harrison (auteur)
+1
Toetanchamon : de farao, het graf en de ontdekking
×
Toetanchamon : de farao, het graf en de ontdekking Toetanchamon : de farao, het graf en de ontdekking

Toetanchamon : de farao, het graf en de ontdekking

Beschrijving van het leven van de jonggestorven farao Toetanchamon (ca. 480-ca. 480 v.Chr.) en van de cultuur waar hij deel van uitmaakte.
Onderwerp
Toetanchamon
Titel
Toetanchamon : de farao, het graf en de ontdekking
Auteur
Dick Harrison
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Tutankhamon
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij Omniboek, © 2022
223 p. : ill.
ISBN
9789401918459 (hardback)

Besprekingen

Een geschiedkundig boek over de Egyptische farao Toetanchamon. Aan de hand van vondsten in het graf in Thebe behandelt het boek het leven van de jonggestorven farao, waaronder zijn jeugd in Amarna tijdens het regime van zijn vader en zijn regeerperiode in Memphis. Daarnaast besteedt het boek aandacht aan verschillende dynastieën en de bestuurssystemen van het oude Egypte, de levenswijze, gebruiken en technologieën van het Egyptische volk en egyptomanie, wat heden ten dage zorgt voor roofzuchtige opgravingen en die de westerse (pop)cultuur beïnvloedt. In nuchtere stijl geschreven. Met volop kleurenfoto’s, kaarten en illustraties. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep. In november 2022 is het honderd jaar na de ontdekking van de tombe van Toetanchamon.Dick Harrison (Huddinge, 1966) is hoogleraar geschiedenis aan de Universiteit van Lund. Hij schrijft blogs, artikelen, romans en non-fictieboeken en maakt tv-documentaires over Europese en Zweedse geschiedenis. Zijn werk is ver…Lees verder

Over Dick Harrison

CC BY 3.0 - Foto van/door

Dick Walther Harrison (Huddinge, 10 april 1966) is een Zweeds historicus die gespecialiseerd is in de middeleeuwen. Hij is verbonden aan de Universiteit van Lund. Daarnaast is hij actief als televisiepresentator van geschiedenisprogramma's.

Geselecteerde bibliografie

  • 1998 – Age of Abbesses and Queens
  • 1999 – Krigarnas och helgonens tid: Västeuropas historia 400–800 e.Kr. (In het Nederlands uitgegeven als De volksverhuizingen: De geschiedenis van West-Europa, 375-800, vertaling Ger Meesters, Uitgeverij Omniboek, 2020)
  • 2000 – Stora döden: den värsta katastrof som drabbat Europa (In het Nederlands uitgegeven als De Zwarte Dood: De pandemie van de pest, Uitgeverij Omniboek, 2021)
  • 2002 – Karl Knutsson: En biografi
  • 2006 – Slaveri: Forntiden till renässansen Slavery: Prehistoric to the Renaissance
  • 2007 – Slaveri: 1500 till…Lees verder op Wikipedia