Boek
Nederlands

Met nijntje naar de dierentuin

Dick Bruna (auteur)
+1
Met nijntje naar de dierentuin
×
Met nijntje naar de dierentuin Met nijntje naar de dierentuin

Met nijntje naar de dierentuin

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Nijntje gaat naar de dierentuin en vertelt welke dieren ze daar allemaal ziet, zoals een kameel en een dromedaris en een kangoeroe met een baby in haar buidel. Hardkartonnen, in vorm uitgesneden prentenboek met eenvoudige kleurenillstraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Dierentuinen, Dieren
Titel
Met nijntje naar de dierentuin
Auteur
Dick Bruna
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Mercis Publishing, 2023
[10] p. : ill.
ISBN
9789056479503 (hardback)

Besprekingen

In dit kartonnen peuterboek vertelt Nijntje over haar bezoek aan de dierentuin. Daar laat ze zien welke dieren er zijn: een kameel en een dromedaris, een leeuw, een neushoorn, een kangoeroe met een baby in haar buidel, een koalabeer, een ijsbeer, twee pinguïns en twee giraffen met lange halzen. Achter op het in vorm uitgesneden boekje is een pandabeer te zien. De beknopte tekst onder aan de pagina helpt bij het benoemen van de dieren, die stilistisch, op de bekende Bruna-manier, zijn afgebeeld. Het is geen verrassende uitgave; wel laat het de kracht van eenvoud zien, waarvan inmiddels generaties kinderen hebben genoten. Een fraai uitgevoerd boekje dat aanknopingspunten biedt om samen met een peuter te bekijken, woordjes te leren (eventueel bijpassende geluiden te maken) en te vragen naar andere dieren die het kindje kent. Op dezelfde manier uitgevoerd verscheen ‘Nijntje helpt in huis’*. Voor peuters vanaf ca. 1,5 jaar.

Met nijntje naar de dierentuin

Nijntje gaat naar de dierentuin. Ze ziet er allerlei dieren: een kameel, een leeuw, pinguïns en giraffen. Welke dieren ziet ze er nog? Ontdek dat samen met je peuter of jonge kleuter. Een klassieker die nog steeds jong en oud kan bekoren. De eenvoudige en tegelijkertijd erg duidelijke prenten laten je kind kennismaken met de dieren van de dierentuin. Hou je vooral niet in om geluid te maken tijdens het lezen! Een stevig kartonboekje bestendig tegen grijpgrage handjes. Leuk uitgesneden rondom de omslagillustratie.


Over Dick Bruna

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dolph Kohnstamm

Hendrik Magdalenus (Dick) Bruna (Utrecht, 23 augustus 1927 – aldaar, 16 februari 2017) was een Nederlandse grafisch vormgever, tekenaar en schrijver van kinderboeken. Hij werd wereldberoemd met zijn kinderboekjes over nijntje.

Levensloop

Bruna werd geboren als oudste zoon van de uitgever Abs Bruna (1902-1996). Zijn roepnaam was aanvankelijk Henk. In zijn jeugd was hij wat gezet, daarom noemde zijn moeder hem Dikkie. In de Tweede Wereldoorlog zat het gezin enkele jaren ondergedoken in Loosdrecht, omdat de vader Arbeitseinsatz in Duitsland wilde voorkomen. Na de oorlog vervolgde Bruna zijn middelbareschoolopleiding maar daar stopte hij al snel mee. Het was de bedoeling dat hij in de voetsporen van zijn vader, grootvader en overgrootvader zou treden en uitgever zou worden. Om zich hierop voor te bereiden vertrok Bruna naar Londen en Parijs. In Parijs bezocht hij veelvuldig allerlei musea, wat hem ertoe aanzette om kunstenaar te wo…Lees verder op Wikipedia