Strip
Nederlands

Dance academy. 9

Crip (illustrator), Béka (scenarist)
+1
Dance academy. 9
×
Dance academy. 9 Dance academy. 9
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Julia, Lucy en Laila grijpen elke kans aan om te dansen.En dit jaar lijkt wel ÈÈn groot feest, want tijdens dezomervakantie mogen de meisjes van de klas met Maryop tournee. We volgen de meisjes van stad tot stad,theater in en theater uit. Wie ook volgen, zijn tweejongens die tot over hun oren verliefd zijn. Maar op wiezijn ze eigenlijk verliefd? Op Julia? Op Lucy? Of op Laila?Dat lijkt helemaal ni
Onderwerp
Dansen
Titel
Dance academy. 9
Illustrator
Crip
Scenarist
Béka
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Studio danse Tome 9
Uitgever
Antwerpen: Ballon, 2015
46 p. : ill.
ISBN
9789462103054 (paperback)

Besprekingen

De hartsvriendinnen Julia, Laila en Lucy zitten samen op ballet. Dansen is hun lust en hun leven. Een balletstrip met humor, die ook aandacht heeft voor andere zaken waar tienermeiden mee tobben. Het o zo belangrijke uiterlijk, hun eigen populariteit, jongens en de liefde. Met een langer verhaal over het complete balletteam dat alle zomerfestivals bezoekt om te kunnen dansen. Getekend in een karikaturale, realistische stijl en passend ingekleurd. Een populaire, humoristische, no-nonsens meidenstrip.

Over Crip

Crip (verkorting van cripple, 'kreupel') is een term die in de Engelstalige wereld voornamelijk als scheldwoord wordt gebruikt voor mensen met een handicap. De term wordt in de Engelstalige wereld soms ook als geuzennaam gebruikt. In België en Nederland kent het gebruik van deze term in het algemeen en als geuzennaam nog weinig ingang.

Mensen met een al dan niet gediagnosticeerde lichamelijke, sensorische en/of cognitieve beperking, psychische kwetsbaarheid of chronische ziekte kunnen zich identificeren met crip. De term crip kent geen vastomlijnde grenzen. In combinaties als ‘crip moves’, ‘crip shots’, ‘crip poetry’ krijgt het woord als adjectief de betekenis van ‘cool’ op een manier die verschil ten opzichte van zogenaamd normale lichamen vol zelfvertrouwen omarmt.

Geschiedenis

Sinds de jaren zeventig van de twintigste eeuw wordt de term crip in de Engelstalige wereld in beperkte kring gebruikt als geuzennaam doo…Lees verder op Wikipedia