De zoon van rechercheur Jessica Haider is vermoord door een psychopaat die door haar toedoen in de gevangenis belandde. Nu is hij ontsnapt en heeft hij het op haar ex-man gemunt. Jessica stort zich op een nieuwe zaak, maar heeft een verborgen agenda: de psychopaat opsporen.
Titel
Bloedlijn
Auteur
Corine Hartman 1964-
Taal
Nederlands
Editie
3
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2013
281 p.
ISBN
9789045201504 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

In de naam van de vader

Amélie Nothomb neemt met haar nieuwe roman op een ontroerende manier afscheid van haar vader Patrick, haar held, die in volle coronacrisis overleed.

Naast Kuifje en chocolade moet Amélie Nothomb zowat het bekendste nationale exportproduct zijn. Van haar Elvis Pompilio-hoeden tot haar zin voor privacy, van haar liefde voor Brussel en haar zwarte humor tot haar vertellingen met een flinke lik surrealisme - Amélie loopt over van belgitude.

Ze heeft dat niet van vreemden. De Nothombs zijn al generaties vervlochten met de Belgische staat. Stamvader Jean-Baptiste Nothomb schopte het tot premier en stelde mee de Belgische grondwet op. Pierre Nothomb was politicus-dichter, Charles-Ferdinand Kamervoorzitter en Amélie's vader Patrick was diplomaat en Belgisch consul. 'Hij was een consul zoals je die droomt, zijn toewijding was ongelooflijk', aldus zijn dochter. Een jonge Patrick bewees die inzet in het pas onafhankelijk geworden Congo. Met diplomatisch geduld redde hij het leven van honderden gegijzelde Belgen tijdens de Simba-opstand van 1964.

Toen de brave man in volle coronacrisis overleed, kon zijn …Lees verder

Bloedlijn wordt aangekondigd als de eerste politiethriller in wat een serie moet worden rond de Nederlandse vrouwelijke rechercheur Jessica Haider. In dit eerste deel worden de lijnen uitgezet en de toon aangegeven, en nu al kunnen we stellen dat Corine Hartman zich profileert als een dynamisch auteur die een meer dan behoorlijke combinatie brengt van spanning, actie, genuanceerde personages en spitse dialogen. Met ‘Jessy’ zet ze een wel erg onconventionele rechercheur neer, namelijk een drugsgebruiker die houdt van een stevig potje neuken en het geweld tegenover verdachten niet schuwt. Hartman bewandelt duidelijk nieuwe paden in het voor het overige nogal vlakke Nederlandstalige thrillerlandschap. Liefhebbers van realistische politiethrillers zullen mogelijk de neus ophalen voor de nogal ongebruikelijke exploten van het hoofdpersonage, maar ook de avonturen van Sam Spade en Philip Marlowe stonden ver van het leven van een modale privédetective. Laten we dan ook maar aanvaarden…Lees verder
Rechercheur Jessica (Jessy) Haider (ca. 40 jaar) is na een half jaar verlof vanwege de moord op haar zoon Nick weer aan het werk gegaan bij de politie van Maastricht en dat valt niet mee. Haar eerste zaak is de dood van de 16-jarige dochter van een kweker in Valkenburg. Het lijkt om zelfmoord te gaan, maar Jessy denkt al gauw dat het om moord gaat en doet nader onderzoek. Omdat haar zoon ook zestien was toen hij werd vermoord, grijpt de zaak haar erg aan en ze heeft af en toe een lijntje coke nodig om op de been te blijven. Wat niemand weet, is dat ze een verborgen agenda heeft: Nicks moordenaar, de psychopaat Brezinger, is uit de gevangenis ontsnapt, wil wraak nemen op haar en gijzelt haar ex-man. De vroegere eigenaar (1964) van een reclamebureau schreef na drie misdaadromans zes (psychologische) thrillers. Deze eerste misdaadroman in een nieuwe reeks over rechercheur Jessica is heel actueel, spannend, heeft tempo in veel korte hoofdstukken, een uitstekende plot met steeds verrassend…Lees verder

Over Corine Hartman

Corine Hartman (Den Haag, 1964) is een Nederlandse schrijfster.

Corine Hartman heeft van 1994 tot 2005 een eigen reclamebureau gehad waar ze als tekstschrijver en vormgever actief was. Daarnaast heeft ze een opleiding aan de Schrijversvakschool in Amsterdam gevolgd. Ze studeerde in 2004 af op het gebied van scenarioschrijven.

Onderscheidingen

  • Storytel Award 2021 voor Hij volgt je, best beluisterde Storytel Original van dat jaar
  • Nominatie oeuvreprijs De Gouden Vleermuis 2019, 2020 en 2021
  • Nominatie Storytel Award 2020 voor In dichte mist
  • Longlist Gouden Strop 2017 voor Sluipend gif en Zwarte weduwe
  • Longlist Gouden Strop 2016 voor Doodskopvlinder
  • Shortlist Gouden Strop 2014 voor Zielloos
  • Shortlist Gouden Strop 2013 voor Bloedlijn
  • Longlist Diamanten Kogel voor Bloedlijn en Doodskopvlinder
  • Hebban Award voor Bl…Lees verder op Wikipedia