Boek
Nederlands

Het geheugen van Babel

Christelle Dabos (auteur), Eef Gratama (vertaler)
+1
Het geheugen van Babel
×
Het geheugen van Babel Het geheugen van Babel
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Ophelia reist af naar de Ark van Babel op zoek naar de waarheid en haar echtgenoot Thorn. Maar mysterieuze ongelukken en vijandige studenten lijken haar zoektocht tegen te werken. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Het geheugen van Babel
Auteur
Christelle Dabos
Vertaler
Eef Gratama
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La mémoire de Babel
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021
501 p.
ISBN
9789024587261 (hardback)

Besprekingen

Het is bijna drie jaar sinds Thorn is ontsnapt en Ophelia van de Pool werd weggestuurd. Wanneer Archibald verschijnt komt Ophelia gelijk in actie. Met een valse identiteit reist ze naar de ark van Babel in de hoop daar meer over de waarheid te ontdekken. Wie is de Ander, waar is God, en nog belangrijker: waar is Thorn? De fantasievolle reis van Ophelia zet zich voort, door bloeirijke tuinen, langs oude monumenten en door stoffige archieven. Ophelia krijgt het zwaar voor haar kiezen in dit derde deel van de reeks dat zich vooral op een school afspeelt. Ze wordt vernederd, gepest, gechanteerd en genegeerd. Maar er sprankelt hoop. Pakkend geschreven (omvangrijk) verhaal waarin de spanning van de eerdere boeken een nieuw hoogtepunt bereikt, met een einde dat je laat smachten naar deel 4. Met nieuwe ontdekkingen en onthullingen, bijzondere personages en die onbereikbare liefde. Stevige uitgave met groen leeslint, voorin een kaart van de windrozen en een lijst van de arken. Van de tetralogi…Lees verder

Over Christelle Dabos

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Publicity photo

Christelle Dabos (Côte d'Azur, Frankrijk, 1980) is een Franse schrijfster, die woont en werkt in het Belgische La Louvière.

Biografie

Christelle Dabos groeide op in Nice, in een gezin waar iedereen, behalve zijzelf, muzikant was: haar vader is klarinettist – en tevens assistent-directeur van het conservatorium –, haar moeder harpiste, haar broer pianist en haar zus fluitiste. Zelf probeerde ze zonder succes verschillende opleidingen, vooraleer af te studeren als bibliothecaris. In 2005 trok ze naar België, maar slaagde er niet in om daar met haar diploma werk te vinden.

In de zomer van 2007 begon Dabos te schrijven en maakte een eerste versie van wat later haar debuut zou worden. Vlak daarna kreeg ze echter de diagnose kaakkanker. Tijdens de lange revalidatie (Dabos onderging verschillende zware operaties, waarbij een deel van haar kaak werd verwijderd en chirurgen een bottransplantatie uitvoerden) kon ze bijna niet meer …Lees verder op Wikipedia

Suggesties