Boek Nederlands

Alle slechte meisjes

Chris Whitaker (auteur), Ineke De Groot (vertaler)

Alle slechte meisjes

Chris Whitaker (auteur), Ineke De Groot (vertaler)
Genre:
Raine klaagt weleens dat er nooit iets opwindends gebeurt in Grace.
Papa zegt: ‘Wees voorzichtig met wat je wenst…’


Iedereen houdt van Summer Ryan. Ze is een voorbeeldige leerling met een groot muzikaal talent en ze is een zonnestraaltje in het stoffige stadje Grace, Alabama. Ze verschilt als dag en nacht van haar moeilijke, rebelse tweelingzusje Raine.
Op een da
Extra onderwerp
4 sterren (Knack)
Titel
Alle slechte meisjes
Auteur
Chris Whitaker
Vertaler
Ineke De Groot
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
All the wicked girls
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2018
400 p.
ISBN
9789400510265 (paperback) 9789022335697 (paperback, A.W. Bruna)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Alle slechte meisjes

Eerste zin. Het leven heeft geen zin.

In Grace, Alabama zijn al een paar meisjes verdwenen. Op het eerste gezicht brave, keurige meisjes die elke zondag naar de kerk gaan. Sheriff Black heeft hem ooit gezien, een vogelman, een monster dat hem ontglipte en recht de hel in verdween. Nu is de vijftienjarige Summer weg, de voorbeeldige helft van een tweeling. Ze speelt betoverend mooi cello en is meestal in de buurt van de jonge dominee te vinden. Haar zusje Raine, altijd in de problemen met jongens en drank en school, gaat samen met Noah en Purv op zoek. Grace is een miserabel boerengat waar bijna iedereen bang is voor de hel en zich toch dag na dag bezondigt aan drank, drugs, overspelige seks, leugens en moord. De mensen zijn er moe en wanhopig, niet eens meer op zoek naar verlossing. Maar nu daagt de duivel hen rechtstreeks uit.

Chris Whitaker is door en door Brits. Het Amerikaanse zuiden dat hij opvoert, is er eentje dat net te veel op een filmscript lijkt vol godvrezende en schietgrage rednecks. De grens met de…Lees verder