Renegades : born in the USA : dromen, mythen, muziek

Bruce Springsteen (auteur), Barack Obama (auteur)
+1
Renegades : born in the USA : dromen, mythen, muziek
×
Renegades : born in the USA : dromen, mythen, muziek Renegades : born in the USA : dromen, mythen, muziek

Renegades : born in the USA : dromen, mythen, muziek

Twee oude vrienden delen hun ervaringen, de ene als president, de andere als gereputeerde rocker. Gebaseerd op een gezamenlijke podcast is dit een persoonlijke geschiedenis van soms woelig leven in al zijn aspecten (religie, muziek, politiek, dagelijks leven) in de USA in de laatste helft van de 20ste en de eerste 20 jaren van de 21ste eeuw.
Titel
Renegades : born in the USA : dromen, mythen, muziek
Auteur
Bruce Springsteen Barack Obama
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Hollands Diep, 2021
320 p. : ill.
ISBN
9789048863785 (hardback)

Andere formaten:

Over Bruce Springsteen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bill Ebbesen

Bruce Frederick Joseph Springsteen (Long Branch (New Jersey), 23 september 1949) is een Amerikaanse rockzanger, gitarist en singer-songwriter. Zijn bijnaam luidt The Boss.

Biografie

Jonge jaren

Douglas Frederick, Springsteens vader, was van Iers-Nederlandse en zijn moeder (Adele Ann Zerilli) van Italiaanse afkomst. Vanaf de jaren 60 speelde Springsteen in meerdere bands, waaronder The Castiles, Steel Mill en Dr. Zoom and The Sonic Boom. In 1972 werd de zanger ontdekt door John Hammond, die al eerder Bob Dylan ontdekte. Springsteen tekende in dat jaar dan ook een contract bij Hammonds werkgever Columbia Records. Zijn eerste album, Greetings From Asbury Park, NJ, verscheen in januari 1973 en was vernoemd naar de badplaats Asbury Park, waar hij in het begin van zijn carrière in kleine clubs optrad. In september 1973 verscheen zijn tweede album: The Wild, the Innocent, and the …Lees verder op Wikipedia