Boek
Nederlands

Een tijger in je bed

Bibi Dumon Tak (auteur), Ingrid Schubert (illustrator), Dieter Schubert (illustrator)
Wil je meer weten over tijgers? Lees wat ze kunnen, doen en wat ze meemaken. Is alles echt gebeurd? Ja, alles is waar! Met veel illustraties in kleur. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Tijgers
Titel
Een tijger in je bed
Auteur
Bibi Dumon Tak
Illustrator
Ingrid Schubert Dieter Schubert
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2021
56 p. : ill.
ISBN
9789045126517 (hardback)

Besprekingen

Meer weten over de tijger? En dan liefst ook nog met wat spanning en humor? Dan is dit informatieve boek voor beginnende lezers, deel uit de reeks 'Tijgerlezen' iets voor jou! De stevige uitgave die een samenwerking is van drie kinderboekenkanjers geeft ruim baan aan twee waargebeurde verhalen (‘zoek maar eens op internet’) en een veelheid van informatie onder de noemer ‘Zo zit het met tijgers’. De waargebeurde verhalen berusten op bijzondere, internationale gebeurtenissen; in het ene vindt een man een tijger in zijn bed en in het andere is een geit in plaats van ontbijt voor, de baas van tijger Amoer. De informatie beslaat een veelheid van tijger-kenmerken: o.a. familie, voedsel en welpjes. De tekst is compact en poëtisch tegelijk, laat zich (voor)lezen in een lekker metrum en doet ondanks zijn eenvoud ‘serieus en volwassen’ aan. De prachtige prenten in verschillende teken- en schildertechnieken ondersteunen en verbeelden de tekst én nodigen uit tot (leren) lezen. Juweeltje voor begi…Lees verder

Over Bibi Dumon Tak

Margareta Anna (Bibi) Dumon Tak (Rotterdam, 21 december 1964) is een Nederlandse schrijfster, die voornamelijk non-fictie voor kinderen schrijft. Dumon Tak heeft met haar boeken enkele grote prijzen gewonnen, waaronder in 2018 de prestigieuze, driejaarlijkse Theo Thijssenprijs voor kinder- en jeugdliteratuur.

Biografie

Bibi Dumon Tak had twee schildpadden, een poes, een kom met vissen, paarden, een pony en een teckel. Omdat ze altijd zo bezig was met dieren, wilde ze dierenarts worden of anders ornitholoog. Hiervoor had ze al op elfjarige leeftijd een eigen vogelboek geschreven. Haar passie voor dieren kwam later terug in haar boeken. Ook stelde ze zich beschikbaar als lijstduwer voor de Partij voor de Dieren.

Na de middelbare school studeerde Dumon Tak Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Utrecht. In 2001 verscheen haar eerste boek: Het koeienboek. Dit was het meest informatieve kinderboek van …Lees verder op Wikipedia

Suggesties