Boek
Nederlands

Lenoir

Bas Haan (auteur)
Hoofdinspecteur Lenoir, die zich met een aantal zaken bezighoudt, wordt zelf verdacht van een moord.
Titel
Lenoir
Auteur
Bas Haan
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ambo|Anthos, © 2021
327 p.
ISBN
9789026346033 (paperback)

Besprekingen

Hoofdinspecteur Lenoir wordt verdacht van het doodschieten van zijn zwager, de advocaat Danny Vos. Hij wordt naast het lijk wakker en herinnert zich niets. Lenoir die een coldcase onderzoekt, achter een verdachte racistische officier van justitie aanzit, zich begeeft in oude en nieuwe criminele drugsnetwerken en bovendien geconfronteerd wordt met zijn eigen verleden, heeft veel te verklaren. Nadat de thriller wat traag op gang komt, wordt het spannend en komen alle verhaallijnen bij elkaar. De ontknoping is verrassend. De gebeurtenissen spelen zich af in Rotterdam, op veel bekende locaties. Geslaagd thrillerdebuut van onderzoeksjournalist Bas Haan (1973).

Over Bas Haan

Bas Haan (Sint-Oedenrode, 1973) is een Nederlandse journalist en verslaggever.

Biografie

Haan studeerde technische natuurkunde in Delft, maar studeerde uiteindelijk af als maatschappijhistoricus aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam. Haan koos voor een carrière in de journalistiek en kwam in 2000 terecht bij Netwerk, oorspronkelijk een actualiteitenrubriek van de samenwerkende omroepen AVRO, KRO en NCRV, later NCRV en EO. In 2005 werd hij genomineerd voor het Gouden Beeld en voor De Loep voor zijn reportage over de Schiedammer parkmoord, waarin justitie ontlastend bewijs achterhield. Haan werkte tot en met 2006 voor Netwerk, waarna hij de overstap maakte naar NOVA, de voorloper van Nieuwsuur, het actualiteitenprogramma van NOS/NTR.

Haan maakte meer dan vijftien reportages over de Deventer moordzaak, waarover hij in 2009 ook een boek publiceerde. Daarvoor werd hij voor diverse prijzen genomine…Lees verder op Wikipedia