Boek
Nederlands

Het kostbare weefsel : vijf jaar maatschappijkritiek

Bart De Wever (auteur)
+1
Het kostbare weefsel : vijf jaar maatschappijkritiek
×
Het kostbare weefsel : vijf jaar maatschappijkritiek Het kostbare weefsel : vijf jaar maatschappijkritiek

Het kostbare weefsel : vijf jaar maatschappijkritiek

Titel
Het kostbare weefsel : vijf jaar maatschappijkritiek
Auteur
Bart De Wever 1970-
Taal
Nederlands
Uitgever
Kapellen: Pelckmans, 2009
215 p.
Aantekening
Wordt vervolgd door: Werkbare waarden
ISBN
9789028939103

Besprekingen

Ik hou van columns. En van sommige columnisten. Zeker van diegenen van wie je weet waarvoor ze staan en die bovendien kunnen schrijven. Derk Jan Eppink, ex-journalist van 'De Standaard' en binnenkort europarlementair voor Lijst De Decker is er zo eentje. Niet één column van Eppink waar ik ooit inhoudelijk mee akkoord kon gaan, integendeel, maar dat is een andere kwestie. Of columns de efficiëntste manier zijn om de lezer van je gelijk te overtuigen, blijft een vraagteken. Een column lijkt eerder te fungeren als een apetiser, een roep naar meer. En om die reden is het verzamelen van columns in een boek altijd riskant. Meer dan eens is het resultaat van een tot een boek verpakte reeks columns teleurstellend.
Zo ook Het kostbare weefsel van NVA-boegbeeld Bart De Wever. De Wever is in en hot. Hij stond zowat een jaar lang in het middelpunt van de politieke spots, heeft massa's vrienden op Facebook en ontpopte zich tot tweede 'Slimste mens ter wereld'. De Wever is b…Lees verder

Over Bart De Wever

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Miel Pieters

Bart Albert Liliane De Wever (Mortsel, 21 december 1970) is een Belgisch Vlaams-nationalistisch politicus. Hij is sinds 2004 partijvoorzitter van de Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA). Sinds 1 januari 2013 is Bart De Wever burgemeester van Antwerpen.

Biografie

Jeugd en opleiding

Bart De Wever stamt uit een Vlaams-nationalistische familie. Zijn grootvader was lid van de Vlaams-nationalistische collaboratiepartij VNV. Tot 1980 woonde hij in Kontich-Kazerne, waar zijn moeder Irene Torfs een kruidenierswinkel had. In 1980 verhuisde het gezin naar Mortsel.Als middelbaar scholier liep hij school in het Onze-Lieve-Vrouw-van-Lourdescollege in Edegem en was hij lid van het Vlaams Nationaal Jeugdverbond (VNJ) waar zijn vader Henri 'Rik' De Wever, een spoorwegarbeider, een belangrijke bestuursfunctie vervulde.

De Wever studeerde eerst twee jaar rechten aan de universiteit van Antwerpen, maar…Lees verder op Wikipedia