Boek
Meertalig

Wim Delvoye : labour of love

Tentoonstellingscatalogus bij de solotentoonstelling van de Belgische kunstenaar (1965) in Het Noordbrabants Museum ’s-Hertogenbosch. Met foto's in kleur.
Onderwerp
Delvoye, Wim
Titel
Wim Delvoye : labour of love / auteur essay Anneke van Wolfswinkel ; eindred. Yvette van der Zande
Auteur
Anneke Van Wolfswinkel
Redacteur
Yvette Van der Zande
Taal
Meertalig, Nederlands, Engels
Uitgever
Zwolle: WBOOKS, © 2022
95 p. : ill.
Aantekening
Publicatie naar aanleiding van de tentoonstelling te 's Hertogenbosch (Het Noordbrabants Museum) van 29 oktober 2022 tot en met 29 januari 2023
ISBN
9789462585218 (paperback)

Besprekingen

Tentoonstellingscatalogus bij de solotentoonstelling van de Belgische kunstenaar Wim Delvoye (1965) in Het Noordbrabants Museum ’s-Hertogenbosch (29 oktober 2022 t/m 29 januari 2023). Gasflessen in Delfts blauw, getatoeëerde varkens en verwrongen kruisbeelden. Design ontmoet kunst in het werk van Wim Delvoye. Hij maakt kunstwerken die grenzen doen vervagen en waarin het heden en het verleden samenkomen. In dit boek is er aandacht voor het vakmanschap, maar ook voor de ready-made en alledaagse populaire objecten. Wim Delvoye heeft over de hele wereld geëxposeerd en zijn werk is opgenomen in verschillende museumcollecties. In heldere stijl geschreven, met Engelse vertaling. Met name geschikt voor een geoefende lezersgroep met verregaande interesse in het onderwerp. Het boek bestaat grotendeels uit kleurenafbeeldingen van de werken.