Boek
Nederlands

The game of life

Ann Wauters (auteur)

The game of life

4 augustus 2021. De Belgian Cats verliezen met één punt van gastland Japan in de kwartfinale van de Olympische Spelen. Voor de afscheidnemende Ann Wauters, jarenlang het boegbeeld van het Belgische vrouwenbasketbal, is de ontgoocheling groot. Dit was niet het einde waar ze van gedroomd had. Maar al snel komt er trots in de plaats, omdat de weg naar dat einddoel zo ongelooflijk boeiend is gewees

Onderwerp
Basketbal, Wauters, Ann
Extra onderwerp
Sint-Gillis-Waas ; sport
Titel
The game of life
Auteur
Ann Wauters
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
222 p.
ISBN
9789464018110 (paperback)

Over Ann Wauters

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Chris93

Ann Wauters (Sint-Niklaas, 12 oktober 1980) is een voormalig Belgisch basketbalspeelster. Zij is voorzitster van de BOIC Atletencommissie.

Spelerscarrière

Wauters werd vijfmaal verkozen tot Europese speelster van het jaar (jury samengesteld door La Gazzetta dello Sport) en was in 2005 de enige Europese die in de WNBA geselecteerd werd voor het All-Star team. Daarnaast won ze tien keer een nationaal kampioenschap.

Sinds 2020 is ze aan de slag als motivatie coach bij Sportspreker.

In augustus 2021 op de Olympische Spelen van Japan zette ze met de Belgian Cats een punt achter haar spelerscarrière. Ze speelde in totaal 123 wedstrijden voor de Belgische nationale basketbalploeg. Eind november dat jaar werd ze aangeduid als nieuwe voorzitster van de Atletencommissie van het BOIC.

TrainerscarrièreLees verder op Wikipedia