Boek
Nederlands

Het geheim van Winsbrugge-Hennegouwen

Het geheim van Winsbrugge-Hennegouwen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Alle leden van de Club van de Oude Wilg krijgen een visioen dat er iets vreselijks gaat gebeuren met Noa. Ze ontdekken dat Het Huis Anubis een nog veel groter mysterie herbergt dan ze dachten. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Het geheim van Winsbrugge-Hennegouwen
Bewerker
Alexandra Penrhyn Lowe
Taal
Nederlands
Uitgever
[Schelle]: Studio 100, 2008
287 p.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie 'Het huis Anubis'
ISBN
9789059163805 (softcover)

Besprekingen

Vijfde, niet los te lezen deel in ‘Het Huis Anubis’*, een serie boeken gebaseerd op de gelijknamige populaire tv-jeugdserie over de avonturen van een groepje van negen middelbare scholieren dat in een internaat (Het Huis Anubis) woont. Daar ontdekt nieuwe Anubis-bewoner Nienke op de verboden zolder geheimzinnige (Egyptische) zaken die tot schatzoeken en vele andere avonturen leiden. In dit deel krijgen de leden van de Club allemaal een visioen dat er iets vreselijks gaat gebeuren met Noa. Ze ontdekken dat Het Huis Anubis een nog veel groter mysterie herbergt dan ze dachten. Lekker weglezend, spannend griezelavonturenverhaal vol actie en mysteries. Andere ingrediënten van dit verhaal zijn verliefdheid, jaloezie, verraad en vriendschap. Deze populaire jeugdserie is multimediaal in de markt gezet, naast de tv- en boekenserie zijn er ook nog een bordpel (Speelgoed van het jaar 2007), speelfilms, cd’s, een theaterproductie, een (online)adventuregame, schoolbenodigdheden en andere merchandi…Lees verder

Over Alexandra Penrhyn Lowe

Alexandra Penrhyn Lowe (Heemskerk, 17 september 1974) is schrijver van boeken en scenario's, waaronder Het Huis Anubis, VRijland en de boekenserie De Laatste Wachter.

Levensloop

Penrhyn Lowe groeide op in Hoogeveen. Zij studeerde geschiedenis en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na haar studie werkte zij als redacteur voor televisie en tijdschriften. Begin 2006 begon zij als dialoogschrijver van de Nederlands-Vlaamse jeugdsoapserie Het Huis Anubis. Zij schreef daarnaast ook boeken bij de serie (De geheime club van de oude wilg, Het geheim van de tombe, De geheimzinnige vloek, De uitverkorene, Het geheim van Winsbrugge-Hennegouwen, De traan van Isis, De vloek van Anchesenamon).

Verder schreef Penrhyn Lowe de dialogen van de film K3 en de Kattenprins van de Vlaamse "meidengroep" K3. Samen met Anjali Taneja bedacht en schreef z…Lees verder op Wikipedia